8 entry daha
  • yeni ozgur politika'dan: tuzcuoğlu’na destek

    çocuklar için adalet takipçileri’nin yayınladığı bildiride, tuzcuoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterilerek, ‘’taşlaşan vicdanlara karşı tüm gücümüzle haykırıyoruz; müge vicdanımızdır“ denildi.

    geçtiğimiz günlerde tutuklanan ‘ben bir taşım’ kitabının yazarı müge tuzcuoğlu’na çocuklar için adalet takipçileri’nden (çiat) destek geldi. tuzcuoğlu’nun tutuklu kürt çocuklar için emek veren bir isim olduğuna dikkat çeken çiat üyeleri; yazarın pozantı‘daki vahşete ilişkin yazı kaleme aldıktan sonra tutuklandığını hatırlattı. çiat’ın tuzcuoğlu için kaleme aldığı bildiriye gazeteci balçiçek pamir, prof. dr. gençay gürsoy, prof. dr. şahika yüksel, doç. dr. koray çalışkan, iktisatçı korkut boratav gibi isimler de destek verdi.
    tuzcuoğlu’nun arkadaşları, akp hükümeti’ne tepkili: „arkadaşımızın tutuklanması, akp’nin kürt halkına yönelik tutuklama baskılarının ulaştığı düzeyinin ne denli pervasızlaştığını bize gösteriyor. gözaltına alınmadan sadece on gün önce, pozantı’daki çocukların çığlıklarına kulak vererek bebekten tecavüzcü yaratanların karanlığını sorguluyordu yazısında… tıpkı pozantı haberini yapan özlem ağuş gibi, aynı gün tutsak ettiniz müge’yi de… müge pozantı’daki çocukların vicdanıdır, tanıyoruz, tanığıyız.“
    tuzcuoğlu’nun arkadaşları, tepkilerini dile getirdikleri bildiride, şu ifadeleri kullandı: “bir baba ‘ben bir taşım’ diyorsa ve müge bunu kitaplaştırıp bizlerle buluşturuyorsa, biz de taştan devlete, taşlaşan vicdanlara karşı tüm gücümüzle haykırıyoruz; müge vicdanımızdır.“
    yazar ve antropolog müge tuzcuoğlu, amed’de sarmaşık derneği’nde gönüllü olarak „toplumsal travma’’ya ilişkin çalışmalar yürütüyordu. tuzcuoğlu’nun, ‘taş atan çocuklar’la ilgili yaptığı çalışmalardan oluşan ‘ben bir taşım’ isimli kitabı 2011’de çıkmıştı. 8 mart 2012’de kck adı altında amed’de düzenlenen soykırım operasyonlarında gözaltına alınan tuzcuoğlu, şimdi diyarbakır e tipi kapalı cezaevi’nde tutuluyor.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap