9 entry daha
  • http://haber.sol.org.tr/…-yargi-vetosu-haberi-44816

    "...- yök'ten izin yok: ankara 5. idare mahkemesi ise 31 atamayı 'birbirinden ilintisiz şartlarla, belli kişiler tarif edilmiştir' gerekçesiyle hukuka aykırı buldu, durdurdu. gerekçeli kararda ek koşulların yök'ten izinsiz belirlendiğine dikkat çekildi, şu ifadeler yer aldı:

    - objektif değil: 'ek koşulu taşımayan adayların başvuru yapmayacağı, objektif değerlendirme imkanının ortadan kalkacağı, ilana şartları tutan kişilerin başvurabildiği açıktır.

    - kişiler tarif edilmiş: ek koşul belirleyebilmek için özellikle bilimsel kaliteyi artırmak amacının taşınması gerekir, ancak bunu ortaya koyan somut bir tespit bulunmamaktadır.

    örneğin çocuk cerrahisi anabilim dalı için ilan edilen 1 doçent kadrosuna deney hayvanları laboratuarı araştırma sertifikası şartının getirilme amacı ortaya konulamamıştır. birbirinden ilintisiz şartların her bir anabilim dalı için ve akademik unvan için farklı şekilde deneyim süreleri öngörülmesinin kişileri tarif eder nitelikte olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

    - hukuka uyarlılık yok: ilanda yer alana açıklamalarda hukuka uyarlık bulunmamaktadır. telafisi güç zararlar doğabileceğinden atamaların yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.'

    - 'kabızlık uzmanlığı şarttı: ilanda 'göz hastalıkları' dalında alınacak akademisyenin 'hastane kalite değerlendirmesinde sertifikalı olması' istenmişti. çocuk cerrahisine atanacak kişi için 'erasmus konusunda deneyim' talep edilmişti. genel cerrahi için atanacak yardımcı doçentin ise 'kabızlık cerrahisi' konusunda
    uzman olması şartı vardı..."
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap