8 entry daha
  • melih aşık değinmiş...
    f tipi akademisyenler utanmadan kadrolaşma konusunda itiraz etmişler.

    "...yök’çüler sağır mı!
    yıldırım beyazıt üniversitesi tıp fakültesi’nin verdiği akademik personel alım ilanıyla ilgili tam dört yazı yazdık. birincisi prof. gülümser heper’in, “alınacak kişiler belli, çünkü aranan koşullar o isimlere göre düzenlendi” iddiası... ikincisi ankara tabip odası’nın notere başvurarak kadroya alınacak 32 ismi önceden tescil, bunu yaparken de konuyu yargıya intikal ettirmesi... üçüncüsü atama sonuçları açıklandığında notere tescil ettirilen isimlerin tamamının tuttuğunun görülmesi... sonuncusu da ankara 5. idare mahkemesi’nin atamalarla konusunda verdiği iptal kararıyla ilgiliydi haberlerimiz.
    böylesi bir skandal çağdaşlıktan birazcık olsun nasibini almış herhangi bir ülkede yaşansaydı neler olurdu? herhalde ortalık birbirine girer, istifalar, görevden almalar, ihraçlar, disiplin cezaları, kamuoyundan özürler vs. birbirini kovalardı.
    bizde ne oldu? ne yıldırım beyazıt üniversitesi rektörü’nden ne tıp fakültesi dekanı’ndan ne de yök’ten en küçük bir ses çıkmadı. yargı bu atamaları iptal etmeseydi büyük ihtimal yandaşlar kadrolara yerleştirilmiş olacaktı.
    gelelim bu skandaldaki son gelişmeye... öğrendiğimize göre yıldırım beyazıt üniversitesi, idare mahkemesinin verdiği karara bölge idare mahkemesi nezdinde itiraz etmiş. kararın bozulmasını ve atamalara izin verilmesini istiyormuş.
    sayın rektör; şimdiye kadar tek bir açıklama yapmadınız, ağzınızı açıp tek bir laf etmediniz. hiç olmazsa şu itiraz gerekçenizi açıklasanız. böylece biz de pişkinlikte. pardon, olayda varılan son noktayı öğrenmiş olsak...."

    http://gundem.milliyet.com.tr/…/1417686/default.htm
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap