6 entry daha
  • göksuevleri inşaatına 1989 yılında başlanmış ve 1995 mayıs’ta inşaatın tamamı bitmiştir. inşaat gür inşaat ve eska seska topluluğu tarafından yapılmıştır. site; anadoluhisarı semtini çevreleyen boğaza hakim bir tepeye kurulmuştur. yine aynı yerde elit bir site olan hisarevleri ile bitişik bir komşu olup toplam 1328 konuttan oluşan bir komplexdir. özellikle ulaşım avantajları açısından bakıldığında site fatih sultan mehmet köprüsü’nün anadolu yakasındaki ilk bağlantısı olan kavacık-beykoz girişine 300 m. mesafede bulunduğundan levent’e 5, kadıköy’e 15 dakika gibi sürelerde ulaşılabilmektedir. ayrıca 1-2 dakika içersinde anadolu hisarı’na inilerek boğaz’a ulaşılabilmektedir. taksim meydanina uzakligi 15 km'dir.

    sitenin büyük bir kısmının ormanla çevrili bulunması ve siteye giriş ve çıkışın güvenlik tarafından sürekli kontrol altında tutulması ve özel bir yol üzerinde olması siteyi çevre yerleşim bölgelerinden bağımsız ve izole kılmaktadır. ayrıca komşu yerleşim alanlarına ilaveten sahip olduğu yüksek rakım sayesinde göksuevleri; günümüz insanına ve büyük şehirlerde vahim problem teşkil eden, insan sağlığını tehdit eden hava kirliliği sorununa belki de hiç tanık olmayacaktır.

    site sakinlerini;eğitim düzeyi yüksek elit bireylerden oluşan seçkin bir kitle oluşturmaktadır. site apartman ve müstakil villalardan oluşmaktadır. site genelinde doluluk oranı %75’dir. bu sitede kaba inşaat ve dekorasyonlu olmak üzere geniş seçenek yelpazesi bulmak mümkündür.

    sitede 2 ayrı mimari çizgide villa bulunmaktadır;
    a tipi villalar; 210 m2 olup taban alan oturumu 50 m2’dir.4 oda 2 salon şeklinde dağılıma sahiptir.
    b tipi villalar; 310 m2 olup taban alan oturumu 75 m2’dir.5 oda 2 salon şeklinde dağılıma sahiptir.

    bloklar 6 katlı olup 12 daire bulunmaktadır.
    143 m2 olan ara katlar 3 oda 1 salon şeklinde dağılıma sahiptir.
    109 m2 olan bahçe katları 2 oda 1 salon şeklinde dağılıma sahiptir.
    118 m2 olan giriş katları 2 oda 1 salon şeklinde dağılıma sahiptir.
    228 m2 olan zemin dubleksleri 5 oda 1 salon şeklinde dağılıma sahiptir.
    216 m2 olan çatı dubleksleri 4 oda 1 salon şeklinde dağılıma sahiptir.

    apartmanlar merkezi sistemle (fuel oil) ısınmakta ve her apartmanın yakıt kazanları ayrı bulunmaktadır. villalar ise kombi sistemi (lpg) ile ısınmaktadır.
    göksu evleri’nde kreş, anaokul ve ilköğretim okulu da bulunmaktadır.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap