8 entry daha
  • eskiden dinci tayfası kendilerine karşı olan herkesi devletçi, statükocu ve benzeri şekilde yaftalayıp dururdu.

    ekşi sözlüğün yazarların ip numaralarını savcıya vermesi, 113 sözlük yazarına soruştıurma açılması gibi olaylar karşısında kimin statükocu olduğunu, kimin devletin başyalakası olduğunu, kimin sistemin ve artık yargı organları da dahil bütünüyle ellerinde olan devlet mekanizmasının sorgusuz sualsiz yanında olduğunu görmemizi de sağlamıştır.

    daha dün, henüz akp'nin ilk yıllarında, imamın ordusu devleti bütünüyle fethedememişken, devletin politikalarını, baskısını, rejimini kıyasıya eleştiren ve bunu da demokrasi, insan hakları, özgürlükçülük gibi çağdaş kavramlar çerçevesinde yaptığını söyleyen bu dincilerin şimdi "oh olsun, hepiniz boku yiyeceksiniz, ananızı sikecez" türünde süper özgürlükçü demokrat liberal bir tavır sergilemesi çok manidar oluyor.

    birileri çıkıp ülkenin demokratikleşmediğini, baskıcı bir egemenin alaşağı edilip yerine bir başka baskıcı egemenin geçtiğini söylediğinde hemen asker yalakası, postal sevicisi, ergenekoncu darbeci diye yaftalamak ne kadar kolaydı. bakalım şimdi bu çok liberaller kolkola girdikleri dincilerin artık takiyye gerektirmeyen gerçek tavırları karşısında ne diyecekler... "oh olsun, devletin koyduğu kurallları çğnemek mi? çekin cezanızı" mı diyecekler?
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap