4 entry daha
  • onur hocamiza hapis cezasi cikacagini ben de dusunmuyorum. fakat burada daha onemli bir husus var. her turlu baski yahut baski tehdidi, diger bir ifadeyle bu yilgi siyaseti karsisinda olanca gucumuzle durmak.

    meselenin kulturel bir aydinlanma meselesi oldugunu dusunmuyorum. bilakis, kapitalist uretim iliskilerine ickin bir konu bu. benzer orneklere dunyanin en gelismis ulkerinde de rastliyoruz- hem de hala. olayi soyle ozetleyebiliriz: azami kar pesinde kosan sermayedar, dogaya ve topluma yol actigi hasarla ilgilenmez. ancak onur hoca gibi yurekli ve vicdanli insanlarin cabalari sonucu bu sermayedarlara bedel odetilebilir. fakat bunun icin de muazzam bir halk destegi gerekir. zira siyasi ve idari yetkililer ile yargi merciileri de, ornekte gordugumuz uzere, sermayedardan yana tavir alacaktir. ancak, biz, onur hoca ve onur hoca gibi onurlu ve vicdanli hocalarimiza destek olarak siyasi ve iktisadi iktidar odaklarini bedel odetmeye mecbur edebilirsek geri adim atacaklardir. bunun icin de onur hocanin tutuklanmasini beklememize gerek yok.

    onur hocanin isaret ettigi duruma bakmamiz gerekiyor. koskoca kocaeli buyuksehir baskani ile ilce belediye baskanini bu "halk dusmanina" karsi tedbir almaya sevkeden arastirma sonuclarinin bir kismi surada:

    http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?newsid=134476

    ve bu yalniz dilovasi'nin meselesi degil. senin, benim, hepimizin meselesi.

    hamis: bir duzeltme yapayim. hocaya sorusturma acilmasi meselesi kulturel degil. iktisadi ve siyasi. fakat hocaya sorusturma acilmasi karsisinda bizim sessiz kalmamiz meselesi, orasi kulturel olabilir iste. fakat kulturel derken muslumanlikla turklukle falan ilgili bir seyden bahsetmiyorum. eylem ve isyan bilgi ve deneyiminden bahsediyorum. daha fazla uzatmayayim.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap