7 entry daha
  • biz bunları zaten biliyorduk diyenler kadar zavallı değildir.

    bu zeitgeist olayının türkiye'de duyurulmasında çok emeğim geçti esasen. gerek altyazı çevirilerinde gerek facebook vs. üzerinden açılan sayfa ve gruplarda parmağım vardır.

    hareket noktam ise şu: tamam, elbette az çok okumuş insanlar bu belgesellerde anlatılanlardan haberdardır. ancak okumayan, izlemeyen, araştırmayan kitleler için bu belgesellerin paket program potansiyeli taşıması beni heyecanlandırmıştı. malum, istediğiniz kadar bilgi deryası olun, müthiş fikirleriniz olsun kafanızda, ancak bunları insanlara anlatmadığınız ve kendinize sakladığınız sürece o bilgi, cehaletle dalga geçip manevi mastürbasyon yapmaktan başka bir işe yaramaz. açık ve net: zeitgeist belgeselleri, içerdiği veriden çok, bu verileri işleyiş ve sunuş tarzıyla öne çıkar. bu tarzın da, daha önce bu tip şeylerden haberdar olmayan kitlelere ulaştığında, kafalarda bir "soru işareti" oluşturması kuvvetle muhtemeldir.

    işte, sadece bu soru işareti bile, insanların sistem algısını değiştirmede, yaşadıkları dünyanın ve içinde bulundukları toplumun boktanlığını sorgulamaya başlamalarında altın değerindedir. madem siz bilginizi paylaşmak niyetinde değilsiniz, bari bırakın da insanlar merak etsin. ailelerinden, çevrelerinden, toplumlarından gördükleri baskıyla körelmiş merak duyularını yeniden kazanmalarına bir imkan olsun.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap