• dilekçelerini yazmışlar, 14:30'da da basın açıklaması yapacaklarmış.
    istifa gerekjçeleri ise şu imiş:

    -yürütmetnin yargıya müdahelesi ( sanki bugüne kadar yoktu)
    -istemedikleri hsyk'nın mevcut durumunu değiştiren ve karşı çıktıları değişikliğin referandum (halk oylaması) ile kabul edilmesi ( hukuk meznuyuz değil mi? pek emin olamadım da)

    http://www.hurriyet.com.tr/…em/16011198.asp?gid=373

    yasama, yürütme ve yargı ayrımının ne kadar palavra ve duruma göre değişken bir şey olduğunu göstermektedir bu olay. yargıyı ele geçirdiler vs. işin en komik savunması olacaktır. en başta hsyk üyeleri hukukçu olmalarına rağmen, hsyk kararlarının denetime kapalı olmasına dair bugüne kadar tek kelime etmediler.
    ki demokratik bir ülkenin belirleyicisi hukuk devleti ilkesi ( ki hukuk devleti sadece adil devlet demek değil, devletin tüm kurumlarının denetime açık olması demek olan ilkeyi) görmezden geldiler.

    halkoylamasından çıkan evete karşı çıkmaları ise tam bir aysun kayacı tavrıdır. çoban ve profesör oyunun eşitliği ilkesi ne karşı çıkıştır.

    denilecek ki kardeşim faşizmde halk desteği ile geldi. harika. bunu diyene şunu deme zamanı gelmiştir. devlet sınıflar arası savaşın bir aracı, demokrasi bir sınıfın diğer sınıf üzerindeki tahakküm alanı, hukuk da bunun üst yapı kurumudur. hukuk egemen sınıfların güç dengesine göre her daim değişkendir, görecelidir, yavşaktır.. kapiş....
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap