251 entry daha
  • sistemin saçmalığı yendiği bir maç. neresinden tutulsa elde kalacak bir milli takım. fatih terim'in sabri'yi hamit'in önünde oynatmasına salaklık diyorken hiddink'in bu yaptığına neler demeli kim bilir! futbolun basit de olsa bir sistem oyunu olduğunu yeniden acı bir şekilde gösterdi bu maç.

    lafı uzatmaya gerek yok. ne nuri emreyle yanyana oynamış, ne sabri hamitle aynı kanatta. özer desen defalarca kanat adamı olmadığını ispatladı fenerbahçe'de. kesinlikle bu akşam takımın en kötülerindendi. bu maçın mutlak sınıfta kalanı ise hiddink'tir. başkasına bok atmaya gerek yok. kendisine oyuncuları izlemiyor diye yapılan eleştirilere pek itibar eden biri değildim bu akşama kadar. ancak görüldü ki kesinlikle oyuncuların kimyasına hakim değil. en azından bu maçta ortaya koyduğu performans bunu bizlere çok rahat söyletiyor. şu anda dünya üstündeki milli takımlar arasında en kulüp takımı gibi oynayan ülkeye karşı kargacık burgacık bir oyun anlayışıyla çıkmak saçmalığın daniskasıdır.

    futbol böyle bir oyun. almanlar da belli ki sabırla sistemlerine güvenerek rakibin boşluklarını arayacak devamlılığa sahipler. sistem devamlılığı bu derece iyi olan bir takıma kırılgan bir yapıyla karşı durmaya çalışmak titanik filmini izlemeye başlamak gibi oluyor. sonu baştan belli acıklı bir film.

    böyle yenilmektense ispanya'ya iki maçta yenildiğimiz gibi yenilmeyi tercih ederim. böyle iradesiz, böyle karakter yoksunu bir oyun, potansiyelini bildiğimiz milli takımımızın hak ettiği bir oyun olmamalı. fatih terim'e oyun anlayışı yüzünden eleştiri getirenler bugünkü zırva anlayış hakkında ne diyecekler cidden merak ediyorum. taktik anlayış diye bize pasifizm'i yutturmaya çalışanlar kaos futbolu oynatıyor diye kızdıkları terim'in cesaretli oyunundan utanmalılar.

    yaşananların tek özeti var: saçmalık.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap