• kurd hareketi'ni muhatab olarak olarak kabul etmeyi devletine yakistiramayan, bunun bir halk hareketi oldugunu reddeden, emperyalizmin usagi diyen, ermeni dolu diyen, velhasil ortada toplumsal-siyasi bir hareket oldugu gercegini sumen alti etmek icin durmadan yalanlar uyduran ortalama turk'ler icin izahi zor bir durumdur. ve gerillaya katilan, destek veren insanlari hala kandiriliyor sananlar icin de keza. siyasi bir varolus pesinde olan insanlari yok saymak, kullanmak zorunda kaldiklari mucadele yontemi yuzunden ardindaki siyasi talepleri gormezden gelenler icin de elbette, izahi zordur.

    http://www.milliyet.com.tr/…010/1288950/default.htm

    simdi fasist-irkci yaklasimlar hemen cikip kurtler=pkk, zaten pkk'nin ne oldugu ortada denklemi uzerinden kurdlere yonelik irkci, asagi goren, lanet okuyan yaklasimlar gelistireceklerini tahmin etmek icin bahisci olmaya gerek yok. bu derde derman bulmak isteyen, meseleyi cozmekte zorlananlar icin sunu belirtmek lazim:

    psikolojik harp baglaminda devletin butun ideolojik aygitlari ve tum ana akim medya tarafindan yaratilan kurd hareketi imajini sorgulayin, yoksa cikamazsiniz isin icinden. siz, pkk'nin yaptiklarindan once, devletinizi bir taniyin hele. pkk oncesindeki 60 yillik zulmunu, asimilasyon politikalarini, 1990'lr surecinde gerillaya destek veren veya koruculu olmayi reddeden 2 milyon kurdun koylerinin yakilmasini, onbinlerce fail mechul cinayeti..

    buyrun, meselenin tarihsel boyutuna giris mahiyetinde:

    (bkz: kürtlere hakları verilmediği için pkk var)
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap