415 entry daha
  • vatan gazetesinde yayınlanan bir habere göre soru hazırlama komisyonunda bulunan bir akademisyenden sızmış sorular.

    ösym başkanı açıklamalarında kefil olmadığı noktanın bu olduğunu söylemişti. sınav esnasında bir kopya meselesi omadığı (gerçi zaten bu iddia edilmemişti), ardından bilgi işlem alanında bir sıkıntı olmadığı, yani data setine müdahele edilerek puanların değiştirilmesi olayının da olmadığı cevap kağıtları ve soru kitapçıkları incelenerek tespit edildi (zaten bunu da iddia eden yoktu).

    geriye tek seçenek kalıyordu ve idda da o yöndeydi: soruların sızdırılmış olması. radikal'in haberine göre bu soruları gören kişiler iki gruptan oluşuyor: ösym personeli ve üniversitelerdeki akademisyenler. aslında bu konuda insanlar hemen ösym'yi ve personelini eleştirse de ösym başkanı bu konuda personeline güvendiğini ifade ediyordu. açıkçası ben de tam zamanlı mesleği ve kariyeri ösym içinde olan bir kimsenin böyle bir işe kalkışmayacağından eminim.

    ösym başkanı'nın açıklamasında görülen bir boş nokta var. diyor ki bize soruları yazanlar ankara'daki akademisyenler. yani soruları hazırlayan komisyon ösym personeli değil; üniversitelerden hocalar. ünal yarımağan, bu komisyonun başındaki akademisyene de "koordinatör arkadaşımızı çok iyi tanıyorum." diyerek kefil oluyor. ancak komisyonun geri kalanı için "kpss'de eğitim bilimlerinde 5-6 kişi" diyor ve ekliyor: "ben bunların hepsini de tek tek tanımam açıkçası." yani sınav hazırlama komisyonunun diğer üyelerine kefil olmuyor. o kısmı da savcı araştırabilir diyerek sahneden çekiliyor.

    başkanın bu açıklaması, pasif gibi görünen bir hamle gibi görünse de sınav hazırlama sisteminin en zayıf halkasına, yani ösym personeli dışında olup da sınavı görenlere/hazırlayanlara işaret ediyor.
565 entry daha
hesabın var mı? giriş yap