306 entry daha
  • ünal yarımağan'ın açıklamalarında bazı satır araları vardır ki, ösym başkanı tarafından söyleniyorsa durup düşünmek gerekir. beni aşan durumlar var der gibi. sanki o kurumun başındaki sorumlu kendisi değilmiş gibi. garip tuhaf... bu satır araları nelerdir?

    birşey olmuşsa, bir sızma olmuşsa nereden olduğunu ancak savcılık bulabilir. yani bunu adaylarla konuşarak, ancak savcılık bulabilir kanaatindeyiz.

    eğer bir olay olmuşsa bu olay sınavdan önce bu kişilere soruların bir şekilde ulaşmış olması olabilir.

    sonunda olay bence savcıya düşüyor, organize suçlara, polise düşüyor. bir olay olmuşsa ortaya çıkaracaklar.

    "belli grupların, bazı dershaneler olaya karıştığı yönündeki" iddiaların anımsatılması üzerine yarımağan, "varsa öyle birşey, soru sızdıysa, nasıl sızdı, kimden sızdı bunu güvenlik güçleri, savcı ortaya çıkarsın. eğer yoksa onu da ortaya çıkarsın.

    bütün buna rağmen bizim bilmediğimiz bir olay olduysa onu ben ortaya çıkaramam, bilemem. benim kişisel kanaatim olmadığı yönünde ama emin değilim, kesin konuşamam.

    soruları hazırlayanlar konusunda şüphe bulunup bulunmadığı sorusunu yarımağan, şöyle yanıtladı: "bizim güvendiğimiz arkadaşlarımız. ama denetçiler, savcılar araştırsınlar tabii. beni de soruştursunlar, onları da soruştursunlar.

    bu cümleleri kuran kişinin ösym başkanı olduğu düşünülünce skandal daha da büyüyor. sanki 30 kişiye sınav yapılırken bir şüphe oluşmuş. bu skandal sonucu devlette kadrolaşma olacağı ve hakedenler yerine haksız puan alan bir kesimin memur olacağı belirtiliyor, ösym başkanı ise "ben bilmem beyime sorun" diyor. oladabilir, olmayadabilir diyor. güvenlik önlemleri soruluyor, ben güveniyorum onlara diyor. senin kişisel kanaatin ve kişisel güvenin ile yönetilen bir kuruma dönüşmüşse ösym yaşanan skandala şaşırmamak gerekir.
674 entry daha
hesabın var mı? giriş yap