4 entry daha
  • soruları ele geçirip bütün soruları yapan 500 kişi varsa; dur anlaşılmasın hepsini yapmıyayım diyen de bir 1000 kişi vardır. peki iyi kötü yıllardır sınava girerek bu sınavın kapısına kadar gelen bu kadar insan-500 kişi yahu hepsini yaparsam anlaşılır endişesini neden taşımıyor? çünkü eşeği sağlam kazığa bağladıklarına eminler. iç rahatlığı var. aynı evdeki karı-koca aynı sınavdan full yapıyor, geçen sene dökülen öğrenciler bu sene full çekiyor ama ösym başkanı bir sorun yok diyebiliyor. onlar da buna güveniyor.

    çünkü türkiye böyle bir ülke. herkesin yaptığı yanına kar kalır. ancak başarılı olursanız cezalandırılırsınız ama asla rezil olamazsınız. normal bir ülkede bu sınav sonucu üzerine yetkililerin istifa etmesi gerekirken onlar, sınav geçen seneye göre kolaydı yeaaa diyebiliyorlar.

    evet, adil olmayan bir düzen hep vardı, adam kayırmaca, torpil... fakat artık bütün bunlar bir kaç tık üst seviyeye çıkmış durumda. artık mülakatta yapılacak torpil dahi beklenmiyor, o fasla gelinmesi riski bile göze alınmıyor.

    bu olay normal bir ülkede skandal, cevapların satılabileceği bir ülkede çalışanların başarısı olarak yorumlanır.

    bu arada ben sınava falan girmedim, kpss taraklarınde bezim yok ama göz göre göre yapılan bir haksızlığa dair iki kelam etmemek olmaz.
976 entry daha
hesabın var mı? giriş yap