19 entry daha
  • şimdi 1mb limitsiz kullanan biri için aslında felaket olmayan haber gibi gelmektedir.
    şu anda 1mb limitsize 46tl verilmektedir. ve herşey mükemmel gittiğinde full performans ile en fazla yaratabileceği trafik 250gb olacaktır.
    (ay boyunca kesintisiz saniyede 100kb indirse, sürekli indirecek birşey bulabildiği de varsayılırsa)

    yeni tarifelerden 16mb(e kadar) limitsiz (50gb limitli) tarifeye geçerse, aşağı yukarı aynı parayı verecek. ancak aylık limiti 50gb olacaktır.
    interneti insana yaraşır bir hızda olacak sadece ayda 50gblık film, dizi, müzik, oyun ve program indirebilecektir.
    onu aşarsa da hızı 1mb sınırına çekilecek ve o kadar yeminliyse o hızla devam edecektir.

    eğer 50gb yetmiyor, ben hergün indirecek 3gb (standart kalitede 2 film ve 2 bölüm dizi, bir de unattended windows xp cdsi ya da onların yerine bir blueray rip film mkv gibi) buluyorum 100gb olsun deniyorsa o halde de 20tl fazla verip 8mb(e kadar) limitsiz (100gb limitli) tarifeye geçebilecektir.

    ancak 3 ay sonunda bu indirdiklerini saklamak için yeni external disk almak gerekecek, ya da 75 tane dvdyi koyacak yer bulmak gerekecek.
    ha yok, ben her gün indirip mkvleri izleyip siliyorum diyorsak o ayrı tabi...

    bu durumda bu yeni tarifeler devreye girerse 1mb limitsiz kullanan birinin 16mb(e kadar) limitsiz (50gb limitli) tarifeye geçmesinde bir sakınca yoktur.
    bilakis mantıklı bir karar gibi durmaktadır.

    bu arada örneğin ingilterede o2'nin internet paketlerinde 20mb(e kadar) limitsiz (40gb limitli imiş) £10 olduğunu görülebiliyor.
    muhakkak ki daha iyilerini daha ucuza veren ülkeler mevcuttur.

    ha bu tarifeleri önermekle uğraşanlar tarafından hatlar ve internet iyileştirilmiş midir, o hızlar garanti midir, yığınla site yasaklı mıdır o da ayrı.
    onun için önce ülkede milli iletişim olanaklarını kimlerin kimlere sattığına bakmak, eleştirmeye de o noktadan başlamak gerekir.

    edit: #19935070 nolu entryi okuyunca yamulmamı düzeltmek gerektiğini farkettim. yukarıdakiler sadece 1 ev kullanıcısı için anlamlı tabi. şirketi adsl ile internete çıkarırken ne halt edeceğiz o aklıma gelmedi. neyi yasaklarsan yasakla sadece kurumsal mail trafiği ile bile limitsiz (100gb limitli) hattın anasını beller kullanıcılar. hmm, bu boktan oldu bak.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap