36 entry daha
  • oku demisler, yani oku, kafani calistir, gelis, ilerle. yeni bir durumla mi karsilastin? kitaba bak, peygamberin hayatina bak, yok mu ilgili bir sey? ondan sonra gelenler ne yapmis onlara bak bir istersen, ne dersin? yok mu hicbir sey, bulamadin mi? o zaman kitapla ve peygamberin hayatiyla celismeden bir yaklasim getir ve uygula. bu kadar. kitap herseyi kapsamak zorunda mi? sadece yenmesi helal olanlari saysa kac sayfa olurdu sen biliyor musun?

    bir de tabii ornegin kadinlarla ilgili konulada cok detay verirken neden efendim namazi orucu es geciyormus. insanlarin arasindaki her konuda kuran gerekli seviyede detay vermis. evet, miras konusunda da. evlilik konusunda da. hatta kadinlarin basortusunu nasil takacagini en ince ayrintisina kadar yazmis. insanlarin birbirleri uzerindeki haklarini da detaylandirmis, en cok bahsettigi seylerden birisidir kul hakki. ama insanla yaratici arasindaki iliskiyi belirleyen konularda genel cerceveyi cizmekle kalmis. e ne guzel iste, bir esneklik taninmis, guzellik yapilmis, kolaylik saglanmis. baskalarina karsi var oldugu iddia edilen ahiret gununde de zor durumda kalmaman icin sinirlar kalin cizgiyle cekilmis. daha ne istiyorsun ki. ha ama tabii sen musluman degilsin, peki bu benim senin ortaya attigin bir iddiaya kendi inanc sistemim icinden bir yaklasim getirmeme engel mi? onu da sen dusun artik degil mi.

    namaz, hac, zekat, helal, haram... bunlarin faroe adaları'nda ramazan ayı ne alakasi var bilmiyorum. hele hele kadin oldurmek helaldir gibi fikhi bir kavrami ilk defa duyuyorum hayatimda. madem helalmis ben hergun keseyim bir tane oyle degil mi? siz bu kafayla dinden ciktiysaniz ancak milletin imanina vesile olursunuz baska bir seye degil.

    madem islam bu kadar kesin bir sekilde yanlis ve iddia ettigi noktadan uzak sizin icin, yer yerinden oynasa umrunuzda degilken neden hala onunla ilgili en ufak bir sey yazildiginda ortaya bir seyler koyma ihtiyaci hissediyorsunuz? misal komunizm kafamda bitmisse, uygulanabilirligi yoksa, bak senin dilinle konusuyorum, kalp hissiyat yok, kafamda bitirmissem onu artik kiymeti kalmamistir. yazmam yani basliginin altina her allah'in gunu komunizm soyle boyle diye. yeri gelir, ilgili bir bahis hareketlenir, varsa soylecegim iki lafim ederim ama atlamam sazan gibi her seferinde. atlamam, cunku, o benim icin bir tabu degildir. atlamam cunku benim onunla bir sorunum yoktur. bitirip, kapatip kaldirmisimdir rafa. yazma etme diyen yok, yani beni sahsen zerre kadar rahatsiz etmiyor ne yazdiklarin ne de bazen gercekten cok seviyesizlesen uslubun. sadece bu kadar bitirmis oldugun, bu kadar yanlisligindan emin oldugun bir sey hakkinda sabah aksam mesai dinlemeden bir seyler yazman bana mantikli gelmiyor. adam kafalaycagim diyorsan onun yolu da bu degil zira bu yazdiklarimi dusunebilen tek ben degilim, eminim.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap