3224 entry daha
  • --- spoiler ---

    fırtına gibi bir bölümdü. bence senaristler fazla uzatmayacaklar bu diziyi. malum türk halkı olarak dedikodu, aldatmak, feodal ağalık düzeni gibi konular daha çok ilgi çektiğinden ezel gibi sağlam kurgusu olan diziler fazla reyting alamıyor dolayısıyla da ekranda fazla kalamıyorlar. bölüm sonu itibariyle ezel intikam açısından koyduğu hedeflerin nerdeyse tamamına erişti diyebiliriz. kerpeten ali'nin ölmesi gerektiği çoğu bölüm belirtilmişti. hatta tefo'nun sürülmesi de bu yüzden değil miydi? ihanet listesi içinde belki de pişmanlık açısından en pişman olan ali, hırkalı konversli manyak tarafından öldürüldü.

    ölümü de bir çeşit günah çıkarma gibi oldu diyebiliriz. aslında ben kendisinden "affet beni ömer" diyerek gözlerini kapatmasını isterdim. senaristler kerpeten ali karakterinin ne kadar çok sevildiğinin farkındalar ki akp'deki elemanın dediği gibi "güzel" öldü ali. gerçi tam ölmemiş de olabilir.

    ezel'in hikayesi yavaş yavaş sonuna doğru geliyor. artık bir üst seviye olan ramiz dayı'nın hikayesine geçilecek gibi. ramiz dayı'nın baş düşmanı olarak şener şen'in diziye girebileceği konuşuluyor inşallah da böyle olur. tabi ezel'in hikayesi kadar dikkat çeker mi bilinmez.

    cengiz'e de bakacak olursak ömer'in geçtiği safhaları bir bir yaşıyor. ömer'i en iyi o anlıyor sanırım. cengiz'liğinden vazgeçmemesi ve nihai amacına ulaşana kadar herkesi araç olarak kullanabilmesi hala kaybetmediği en önemli özelliği. gidecek yeri olmayan, kimseye tutunamayan yalnız bir adam o.

    eyşan ise kevaşe durumuna gelmiş, dayının elini nasıl da çaresizce tuttu. dayı da dudaklarının üstünde beslediği sarmanı bir sağa bir sola atıp durdu eyşan konuştukça. bir ara önündeki tabağın içine düşecek sandım.

    ezel'i bir de şu açıdan tebrik etmek istiyorum. böyle bir bölüm sonunun gazetelere ya da basına sızdırılmaması fevkalade güzel olmuş. çünkü biz türk izleyiciler bazı gazete eklerinde "bu gece laz ziya şişlenerek diziye veda ediyor" gibi saçma sapan bölüm sonu spoilerlarını çok okuduk. çok amına koyim çektik.

    merak ettiğim iki önemli husus var.

    1- ezel, ömer olduğunu ifşa ettikten sonra ali'ye "bana son bir iyilik yap" dedi. bu iyilik neydi. bunu öğrenemeden baskın yediler.

    2- bu tiftik kazaklı, sayko ali'ye yanaşırken ali'nin göğsüne lazer tutan birisi vardı. onu göstermediler. yaşanan çatışmada da ortaya çıkmadı ya da ben kaçırdım. yeşil lazerli biri vardı ama o değildi. bu adamı es geçtilerse büyük mantık hatası olmuş. haa bir ilerki bölümde ağaç arkasından aslan bey çıkarsa yarım akıllar buhar olup uçar.

    aslan bey olmazsa dayı olsun.

    ramiz dayı hooooo, ramiz dayı heeeeeyyy. ramiz bana maserati ver ramiz der "mesele maserati değil yeğen, okul dört duvarı bir çatısı olan yer değildir. okul her yerdir. heeeey"

    --- spoiler ---
6717 entry daha
hesabın var mı? giriş yap