11000 entry daha
  • entryleri okuyordum arada tek tek yazılan ve bence finali beğenmeyeceksek bile son 10 dk herşeyin cevabı olsaydı da, sırf aşağıda yazığım şeyler yüzünden beğenmeyeceğimiz şeyler var. bir araya getirmeye çalışacağım, başlayalım:

    sayid'e namaz kıldıracaksan kiliseden öteki dünyaya yollamayacaksın, sonra kendisini nadia için satan sayid'e öldüğünü shannon yoluyla hatırlatmayacaksın, ha hatırlatırsın ama o zaman black smoke dan shannon'ı istetirsin, nadia yı değil...kısacası saçmalamayacaksın.

    sonra bu desmond, ölünün öldüğü arafta christian shephard'ı dürterek mi uyandırdı "birader sen öldün zaten, tekrardan ölemezsin kalk da..." mı dedi? bu ne saçmalıktır.

    kabin basıncının çok önemli olduğu uçaklarda siktiri boktan bir yama ve koli bandıyla o uçağı uçarıyorsun, üstüne miles'a dünyanın en gereksiz repliğini söyletiyorsun: "hayatta bir şeye inanırım o da koli bandı" bak bak bak... bu repliği söyledin diye biz de inanacaz, koli bantçıları birliğinden reklam mı almışlar nedir arkadaş? hatta uçmak için 1 saatimiz var diyorsunuz pencere kısmına iskele yapmışlar mübarek, ne zaman topladınız o ağaçları da bağladınız birbirine, bu arada uçaklarda da her daim oksijen kaynağı varmış mübarek, olası bir çarpışmada veya acil inişte parlayıp patlayabilecek birşey lazım dı zaten. benim bildiğim olası bir yangın ve patlamayı önlemek için acil inişlerde yakıt boşaltılır, ama bunlarda oksijen kaynağı var ve bir güzel de kaynak yapıyorlar, oksijen kaynağı ile kesim işlemi yapılmaz mı? ben mi yanlış biliyorum? hem bunlar nerde olduklarını da bilmiyorlar, nereye uçuyorlar allasen, belli olan koordinatlardan dışarı çıkarlarsa hani yan etkileri vardı, sallapti çıktılar yola... herşeyi geçtim benzinleri biter çakılırlar bunlar geri... zaten öyle ölmüşlerdir öldülerse... nerden baksan zorlama, inandırıcı değil, heyecanlı değil, herkes biliyordu o uçağın kalkacağını, sawyer gilin de yetişeceğini, orda heyecanlanan varsa da artık demek ki hayatında hiç heyecan yaşamamış...

    sonra cennete straplez le almıyorlar mı? kate neden üstünü değiştirir ki?

    neden 815 uçağının bütün elemanları orda bulunmaz, finalde gösterilen kişilerin neden tamamı orda bulunmaz? ana lucia neden gitmek için hazır değil? hazır olmanın ne gibi kriterleri var da ana lucia ya hatırlatılmıyor? nedir arkadaş paranız mı yetmedi?

    locke, jack kavgasında klişenin allahı değilmidir. ilk kavgalarında locke kafaya taş geçirmiştir, ikinci kavgada locke bıçağa uzanmaya çalışmaktadır, bıçağı alıp sokacağı kabak gibi bellidir, bu mudur yani yaratıcılık, finale bu mudur yakışan, sonra birilerinin ve muhtemel olarak da kate'in yardıma geleceği belli değil midir? ben cevaplayayım hem de kabak gibi bellidir, yazarları final sahnelerinin alayı konusunda, uçağın son anda kalkması gibi özellikle de beyaz ışık gibi klişe çözümlerinden dolayı burdan yılın klişe timi ilan ediyorum. bu kadar saygısızlık olmaz, diyecek laf bulamıyorum.

    işte bunlar, hatırlamadığım ve yazmaya üşendiğim birçok olay yüzünden bile diyebilirim ki final özensiz, düşünülmeden hazırlanmıştır ve bu yazarların müşterilerine saygısızlığıdır. bundan sonra bize yakışan aslında bu kişilerin bir sonraki çalışmalarına ilgi göstermemektir ama merak edilecektir ve ne yapmışlar acaba denilecektir, ama bu işin bir cezası mutlaka olmalıdır...

    neyse birde final beni tatmin etti diyenler var, şimdi soruyorum, bu kadar mantık, devamlılık, kurgu hatasını daha önce de yapıyorlardı ama biz bunları görmezden gelip mi izliyorduk? yoksa kurgu müthiş gidiyor diye mi izliyorduk? biz ayrıntılara hasta olmamışmıydık, lost ayrıntılarda daha güzel dememişmiydik, noldu bu ayrıntılara? hala nasıl tatmin olunmuştur anlam veremiyorum...

    bazı izleyiciler dizi karakter tahlilleri yaptılar dizide, aslında bu kadar da basit, bunu görmeyecek ne var, daha ne istiyorsunuz demişler, o zaman tek soru sayid necidir? nadia mı shannon mı? 2 bölüm önce nadia ama finale bakarsan hayatındaki en önemli kişi shannon. daha adamlar bunda bile tutarlı olamamışlar, dizi toplamda tutarlı değil, koca finali nasıl toplasınlar, toplayamadılarda, bende şimdi burdan diyorum ey tatmin olanlar bunu göremeyecek ne var?... işte duygusal olsun demekle olmuyor, hedef kitlen amerikan idiyotları olabilir tamam ama hele türkiye de bu diziyi izleyen kitle üniversite gençliği ise beğenilmeyecektir, resmen zekamıza hakarettir.

    olmadı ne yazık ki, hem de hiç olmadı, sonu bu olmamalıydı, ama eski dostdan düşman olmaz mış hesabı yeri de ayrı olacaktır o ayrı.
3596 entry daha
hesabın var mı? giriş yap