3643 entry daha
  • ismet nönü hakkında vecizelemiştir.

    ha, mesela tek adamlıksa, kendisi ismet inönü'ye tur bindirmiştir; yeni yetme liboşlar ve bebeler zahmet edip kitap neyin okumadıklarından, etraflarında olup bitene dikkat etmediklerinden hala farkına varmazlar.

    ah be evladım, çok partili rejim demişsin, bu ülkeye çok partili rejimi getiren, ülkenin yönetimini kaybedeceğini beilrerk hem de, ismet inönü'nün kendisi. "ah demokrasi, canım demokrasi" naraları atan iktidarımızda ise, geçtim ülke demokrasisini, parti içi demokraside bile tüm myk listeleri, vekil adayları, il başkanları, saygıdeğer başbakanın bizzat kendi seçimiyle atanmakta, taban seçmen zart zurt hak getirmektedir. ha, rasim kütahyalı "zaten parti içi demokrasi diye birşey yoktur, kimse inanmasın bu safsataya" diye bozuk düzenin bayraktarlığını (işine gelen her konuda olduğu gibi) yapmaktadır da, yeni yetme liboşlar az biraz inönü döneminin devrim koşullarını, savaş koşullarını falan biraz araştırsınlar rica ediyorum; aradaki farkı rasim'den fazla algılayabilirler heralde yahu!

    sayın başbakanımıza göre hitlervari inönü, kendi elleriyle iktidarı demokrat partililer'e verirken, başbakanımız ise bugün %10 baraj lafını ağzına bile alamamakta, daha hala tek adamlığın babası başkanlık sistemini savunmaktadır.

    ne güzel ülkemizdir türkiye, yalnız ve mutlu, ve yeni nesil liboşlarıyla..

    edit: daha önceden "demokrat parti" yerine adalet partisi demişiz. bittabi '50 seçimlerinde iktidara gelen menderes'in demokrat partisi idi. uyaran naxy ve himmlisch'e teşekkürler.
70035 entry daha
hesabın var mı? giriş yap