1066 entry daha
  • reha muhtar özdilin "yumruk" yazısıyla ilgili olarak şöyle demiş :
    reha muhtar (vatan): “böyle komik benzetmeler yapılmaz. türk’e yapılan saldırıyı ‘toplumsal infial kontenjanından’ haklı göstermek için ‘pkk da terör yapıyor!.. ona neden ses çıkarmıyorsunuz?’ diye yorum yapılmaz. pkk bir terör örgütü. ‘pkk’ya ses çıkarmıyorsunuz’ deyip, toplumsal infial ve hassasiyetleri arkana alıp, türk’e yapılan saldırıyı ‘anlaşılabilir’ kılmak faşist bir anlayıştır.

    ahmet türk yada bdp , dtp , hadep , hep ,dep........... bunları pkk ile bir tutmamak için tamamen kör ve sağır olmak gerekir. açık açık mitinglerde muhattap imralı diye bağıran bir partinin eski başkanı pkklı değilse nedir. yumruk olayı karşılıklı tepkiler olayın insani boyutu eleştirilir . pkk üzerinden ahmet altan tarzı entellektüel prim yapmaya çalışmak son zamanların en moda tarzı oldu. atatürk aslında şöyledi , aslında çanakkalede böyle oldu , aslında ermeni olayı şöyleydi. böyle başlayan yazılar yazmak kaliteli yazar görüntüsü için farz oldu. elin oğlu anasının nikahında arjantinde zikinde olmadığı bir tarihsel olayı hıristiyan alemine yaransın diye soykırım diye kabul ediyor diğer ülkeler milliyetçiliğin kralını yapıp burnundan kıl aldırmıyor sen hala barbar türkiye muhabbeti yapıyorsun. tarih toplumsal olaylar sorgulanır yazılıp çizilir ama bunu yaparken tarafsız davranmak gerekir. sen kürt milliyetçiliğini , yakılan otobüslerde can verenleri , pkk içindeki tecavüzleri baskıları , pkk olayı yüzünden yapılmayan yatırımları , taşlanan arabaları yazma neden çünkü hepsi özgürlükçü devrimci tepkisi entellektüel değeri var. yılmaz özdil yazısında açık açık eleştiri yapılıyorsa iki tarafada eşit düzeyde yapılsın demiş . bu konuyla ilgili entryleri inceleyin pkk olayları ile ilgili entryler hiç popüler değil çünkü karma yok orda yazmanın pek bir faydası yok yaz güzel güzel ahmet altan tarzı entryini misal ben sana yardımcı olayım sokakta milletin senelerce borç harç biriktirip aldığı arabasını ters çevirip yakan insanların sosyo ekonomik durumuyla entry gir bak nasıl parselliyosun karmaları.

    edit : bu yazıyı zaman ötesine gönderen arkadaşlara anlamasalarda yazımın yumruk olayıyla ilgili değil tarafsız gazetecilikle ilgili olduğunu hatırlatırım.
7010 entry daha
hesabın var mı? giriş yap