8682 entry daha
  • ["lost'ta lanet mi var?" bilmiyorum az önce yazdığım uzun entry'i yollamak üzereyken google chrome kendiliğinden kapandı ve verdiğim emek bir anda hem zamanda hem de mekanda ada gibi kayboldu.]

    yazdığım metin ise lost'un ilerleyen bölümlerinde neler olacağına dair çeşitli lost temalı sitelerden alınmış spoiler'lardı. yeniden başlıyorum işte buna. o yüzden lost'un yayınlanacak yeni bölümlerinde neler olduğunu öğrenmek istemiyorsanız bu köprüden önceki son çıkış şansınız. unutmayın ki bazıları zirveye çıkmak için yolculuk ederler, bazıları da zirveye çıkmanın keyfini yaşamak için. eğer nasıl olacağını değil de ne olacağını merak ediyorsanız, bu spoiler'lar, bu entry size göre değil.

    --- spoiler ---

    the package [6x10]

    jin ve sun odaklı bir bölüm olacak bu. hatırlarsanız flash sideways'lerde bu güzide çifti en son sayid'in hikayesinin temel alındığı [6x6] sundown'da görmüştük. sayid bölümün sonunda jin'in keamy'nin mutfağında bir depoya kilitli halde bulmuştu. işte bu bölümde jin ve sun'ın havaalanında bürokratik işlemler yüzünden takıldıktan sonra neler yaşadığını göreceğiz. çiftimiz bir şekilde havaalanındaki memurları atlatır. (bkz: benim memurum işini bilir)*** ardından sun babasının jin'e verdiği görev nedeniyle martin keamy'nin yanına giderler. burada uzun zamandır kendisinden haber alamadığımız eski bir "dost" ile karşılaşırız aynı zamanda; mikhail bakunin... ayrıca sayid'in hayırsız kardeşi ömer'i [omar] de göreceğiz. burada yaşanacak kimi olaylar neticesinde jin, mikhail'i yaralar. hem de neresinden tahmin edin? evet ilk aklınıza gelen doğrudur, gözünden. hatırlarsanız önceki bölümlerde de flash sideways'lerin adada yaşanan olaylarla örtüştüğü görülebilirdi. işte bir benzeri daha! ayrıca bu bölümde adada beklenen ikili zirve gerçekleşiyor. charles widmore ile john locke görünümlü siyaha duman hydra adasında buluşuyorlar. ayrıca john locke görünümlü kara duman; sun'ı, jin'i götürme adı altında kendi tarafına çekmeye çalışacak. büyük ihtimalle de bunu başaramayacak.

    happily ever after [6x11]

    lost'un altıncı sezonun ilk bölümünden beri kendisinden haber alınamayan desmond bradır bu bölüm itibariyle muhteşem dönüşünü yapıyor. gerçi muhteşem diyorum ama büyük bir ihtimalle adaya kendi isteği dışında getirilmiş olacak. hatırlarsanız önceki sezonda penelope'ye söz vermişti "bir daha asla birbirimizden ayrılmayacağız" diye. muhtemelen charles widmore'un zor kullanarak adaya getirdiği desmond, denizaltında tutulmaktadır. öte yandan desmond'ın flash sideways'inde yine sevilen bir dost, gönül ve bilim adamı olan daniel faraday'ı ve onun doğası gereği yılansı siber yılanlıklar yapan anası eloise hawking'i göreceğiz. ayrıca benim pek hazzetmediğim ama az çok seveni olduğunu bildiğim charlie pace de yine desmond brathırın alternatif gerçekliğinde yer bulacak kendine. tabi desmond biraderimin alternatif gerçekliği olduğundan penny'i de göreceğiz bu bölümde. ayrıca [ki bu benim tahminim] jack'i de desmond'ın flash sideways'inde görebiliriz büyük bir ihtimalle. bu arada sahte john locke'un hydra adasına gitmesini fırsat bilen adaylarımız bir araya gelebilirler. tabi muhtemelen jin olmayacak aralarında çünkü kendisi büyük bir ihtimalle yakalanacak widmore'un adamlarına ve işkence görecek. (bu sonuncusu tahminin tahminidir)

    everybody loves hugo [6x12]

    adı her ne kadar everybody loves raymond'ı çağrıştırsa da onun kadar komik olacağından şüphe ediyorum bu bölümün. adından da anlaşılacağı üzere hurley'nin ana ekseni olacağı bu bölümde; hurley'in neden şanslı olduğunu göreceğiz alternatif zaman çizgisinde. ayrıca 10 28 44 53 77 80 dizisinin bir olayı olup olmadığını anlayacağız. libby ile ilgili merak edilen her şey bu bölümde açıklanacak. ayrıca kendisini hurley ile olan gönül macerasını izleyeceğiz. muhtemelen adada da hurley'e hayalet olarak gözükecek. maalesef bu bölümde [en azından benim adıma maalesef] "waaalt waaaaaaaaalt" deyu deyu kafa sken michael dawson'ı göreceğiz.

    the last recruit [6x13]

    flash sideways'te jack'in hikayesinin anlatılacağı bir bölüm olacak. jack, bernard ile karşılaşacak ve bernard dişçi teknisyeni gibi bir şey olarak çıkacak karşımıza. adada ise jack, sahte john locke'la karşılaşacak. muhtemelen jack'i yanında olmaya davet edecek. jack bu davete icabet ediyormuş gibi görünebilir. sawyer planını [adadan denizaltıyla kaçmakla ilgili olan ] bizimkilere (jack dahil) açıklayacak. jack, kate, benjamin linus ve sawyer denizaltına sızarken görülmüşler. [ek bilgi olarak bulunsun] bu esnada sawyer'la kate arasındaki gönül ilişkisi tamamen bitebilir. ayrıca ilana'nın bir şeyi ortaya çıkarmak için büyük bir patlama yaratacağı söyleniyor kulislerde. bir de kardeşlerin buluşması gerçekleşecek! (bakınız; jack ve kler)

    the candidate [6x14]

    john locke görünümlü kara duman'ın neden sırt çantası taşıdığı ortaya çıkabilir. bu bölümle ilgili söylenen şey, sahte john locke'un jack'e bir çanta verdiği ve bu çantanın içinde bomba olduğu yönünde. jack bu çantayla denizaltına giriyor ve bomba patlıyor. çok sayıda ölü ve yaralı var. aslında yaralı sayısı sadece beş. sawyer ile kate, jin'i charles widmore'un adamları olan bir grup bilim adamının elinden kurtarıyorlar. [işkenceci bunlar] en sonunda jin ve sun adada bir araya geliyorlar. bir de acı bir haberimiz olabilir. tanıdığımız 4 kişi bu bölümde ölecek!

    across the sea [6x15]

    siyahlı adamın [man in black-mib] geçmişine gideceğiz. milattan sonra 23 yılı olduğu söyleniyor. jacob ve siyahlı adam kardeşler ya da kardeş gibiydiler! kadının biri, çocuk siyahlı adama [cümleye bak hizaya gel! :] kendisinin onun annesi olduğu söylüyor. ama bu arada bir başka kadın onun dediklerinin doğru olmadığını hatta annelerini bu kadının öldürdüğünü iddia ediyor. 20 sene sonra, jacob'ın köyünü yanmış bir halde bulduğunu göreceğiz. ve bu ikilinin adaya nasıl geldiklerini öğrenebiliriz. ayrıca bu bölümde john locke görünümlü kara duman'ın karşısına çıkan ve "onu öldüremezsin" diyen veledin aslında jacob'ın küçüklüğü olduğunu kesin olarak öğreneceğiz.

    what they died for [6x16]

    benjamin linus odaklı bir bölüm olabilir çünkü alex ve danielle rousseau'yu göreceğiz bu bölümde. daha önce tanıdığımız 4 kişinin öleceğini yazmıştım bunlar; jack, kate ve hurley değil çünkü bu bölümde onları yaralı bir halde göreceğiz.

    the end [6x17&18]

    ser verip sır vermiyorlar. ne olacağı bilinmiyor. şimdilik tek bildiğimiz 2 saatlik bir final olacağı yönünde.

    --- spoiler ---

    en başta da yazdığım gibi bu spoiler'ların doğru çıkacağı garanti değil ama güvenilir kaynaklardan alındı. daha önceki sezonlarda dedikleri çıkan darkufo'da ve benzeri sitelerde yer alan spoiler'lar bunlar. tabi bunlar %100 çıkacak diye bir şey yok! bu nedenle yarın öbür gün "hani şöyle diyordun, böyle diyordun. hiçbiri tutmadı" demeyin. ya deyin ne olacak! senden, benden, bizden... kıymetli mi?

    edit: bir kişi de çıkıp demiyor "dostum, bölüm numaralarını yanlış yazmışsın :))" diye. şurada yüzyüze bakıyoruz! olmuyor böyle, birbirimize yardımcı olmalıyız. live together die alone misali...
5914 entry daha
hesabın var mı? giriş yap