362 entry daha
  • kararsızsan hukuk,tıp,mühendislik,fizik gibi birşeyler seç. çünkü baktın sonra gazeteci olmak istiyorsun bir şekilde bir ucundan tutarsın, baktın reklamcı olmak istiyorsun senin yaratıcılığına kalmış, baktın satış-pazarlama uzmanı olmak istiyorsun gider olursun. ama gidip gazetecilik,reklamcılık, satış pazarlama vb. okursan gidip avukat olamazsın,mühendis olamazsın. ha bu demek değildir ki hukuk,mühendislik gibi bölümler dışındaki bölümler dandiktir. sadece yeteneğin varsa bir şekilde girebilirsin bu işlere ama yetenekle avukat,mühendis sıfatı alamazsın. kararsızsan en esnek formül budur.

    mezun olunca odtü'lü mühendisler kesin iş buluyomuş 10000000000 liraya çalışıomuş ayaklarını yemeyin. odtü'den yılda yüzlerce mühendis mezun olur 2-3 tanesi hayvani rakamlara iş bulurlar, işin adı olur "odtülüler servet kazanıyor". zaten o parayı alan adamlar kararlı adamlardır siz onlardan olmadığınıza göre o 2-3 kişi olmayacağınız da muhtemel. aman sonra şoka girip yerlerde titremeyin.

    arabalar, techno müzik eşliğinde partiler, gidilen kafelerde çaylara 5 lira vermeler, lacoste,prada,diesel giyip bunlardan bahsetmek hoşunuza gitmiyorsa özel okul yazmayın. asla parasızlıktan ucuz sigara içip, para olmadığı için bira içip, pislik içinde ama mutlu ve keyifli arkadaşlıklar yaşayamazsınız.

    mezun olduğunuzda kazanacağınız parayı değil, mutlu olup olmayacağınızı düşünün. (bkz: bok gibi param var mutsuzum)

    yazacağınız bölümün mezunları ne iş yapıyor, araştırın. kendimden örnek vermek gerekirse biyomedikal mühendisliği mezunuyum ama 100 mezundan 2 tanesi ar-ge'de 2 tanesi üretimde kalan 96tanesi satış-pazarlama ve teknik serviste çalışıyor. tercih formunda yazan mühendis kelimesi o işi yapacağınız anlamına gelmez. bölümün mezunlarının iş şartları nelerdir buna bakın, örneğin tekstil mühendisi olmak hayallerinizi süslemektedir ama asgari ücretin azıcık üzerinde maaş, günde 13 saat mesai, cumartesi çalışmak, işten anlamayan para babalarının, konuşmayı bilmeyen tiplerin altında çalışmak, etrafınızda sigortasız çalışan işçiler görmek o hayalin ta anasını siktirir size.
9240 entry daha
hesabın var mı? giriş yap