64 entry daha
  • istanbul'un üst geçitlerinde ve bilumum yerlerinde pankartı olan eylemdi, geldi geçti.

    darbeye neden karşıyız ya da karşı olmamız gerekir, çünkü milletin iradesine "insan hakları" çerçevesinde olduğu müddetçe saygı duyulması gerektiğine inandığımız için, burasına yüzde yüz katılıyorum. fakat yürüyüş yaparken ki barış için falan diyoruz chp binasına saldırmak neyin nesidir ah dostlar? orada olmadığım için en kötü senaryo üzerine yorum yapıyorum ki chp binasından protesto eden ya da chp bayrakları sallayanlar olsun, demokrasi istiyorsak gerçek manada herkes istediğini "insan hakları" çerçevesinde yapabilir.

    28 şubat sürecine gelince, 28 şubat iyi tahlil edilmesi gereken bir süreçtir bence. darbeye karşı bir milyon adım, yürüyelim hatta koşalım demekle bu süreç iyi anlaşılmaz. iyi okunarak, düşünülerek ve de araştırılarak çözülür. farazi iddialarla "yok sisi yaptırmş, yok bilmem ne oralara adam sokmuş" falan ile sadece iftira atmış olursunuz ki bu da dinse referans noktası çok büyük günahtır, insan haklarına da aykırıdır. elinizde ispat edilen gram belge yokken iddialara peşinen kabul etmek ne kadar demokrasi içinde kalıyor, pek anlamış değilim.

    demokrasi dediğimiz kültür üzerine insan haklarını koymadıktan sonra hitler demokrasisi ya da saddam gibi olur. hatırlayacağınız gibi saddam yüzde 90 küsurlu oylarla hep başa geliyordu. arkadaşlar öncelikli savunmamız gereken insan hakları ve sonrasında insan haklarının türevi olan demokrasi olması gerekirken insan haklarının bile üstüne demokrasiyi koyuyoruz, bunu birinin anlatması lazım. ülkemizde töre cinayetleri yaşanırken, ülkemizde polisin öğrencilerden-işçilere ve 2 sene önceki 1 mayıs'ta disk binasını sabahtan basması gibi olaylar yaşanırken, tekel işçileriyle beraber vekiller bile biber gazı ile püskürtülürken, işçiler bu ülke için "ayak" olarak nitelenirken, işsizlik tavana vurmuş ve malı götüren götürene durumu varken, haklı ya da haksız üniversite sınavına girecek öğrencilerle kartopu gibi oynanırken hayatımızı "darbe" odaklı görmek ne kadar doğru? bak söylediğim hiç bir şey "laik, ulusalcı, falan filan" değil, bildiğin ve gördüğün olaylar. geçtim şeriatı, laikliği ama kardeşim insan hakları bu ülkede çiğneniyor. devrimci karargah operasyonunda 10 ay hapis yatan vatan gazetesi internet genel yayın müdürü serbest kaldı, tam 10 ay sonra. neden bu konularla ilgili en ufak söyleyecek bir şeyimiz yok, anlamak mümkün değil.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap