673 entry daha
  • ihalenin sonucundan başka bir de şimdiye kadar bilmediğimiz bir garabeti ortaya çıkarmış olan durumdur. bugünkü habertürk gazetesi'nde şansal büyüka'nın ihaleye ilişkin yorumu var, şöyle diyor sevgili şansal : "gönül isterdi ki türk telekom ile digiturk yayın ihalesinden bir gün önce telekom tarafından bozulan anlaşmaya keşke uyabilselerdi. kulüpler zaten uzlaşılan 300 milyon dolar rakamına razıydı. ancak yayına 24 saat kala telekom'un karar değiştirip yayına tek başına girmesi ihale rakamını buraya getirdi."

    sevgili şansal kardeşim, sende hiç kafa kaldı mı, ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu; siz milleti enayi mi zannediyorsunuz? burada kaç kişi birbirini yiyor ihale rakamı adil mi değil mi diye; meğer siz kendi aranızda çoktan 300 milyon dolar üzerinden anlaşmışsınız. aç bak bakalım türk ceza kanunu'nun ihaleye fesat karıştırma başlıklı 235. maddesi ne diyor: "(1) kamu kurum veya kuruluşları adına yapılan mal veya hizmet alım veya satımlarına ya da kiralamalara ilişkin "ihaleler ile yapım ihalelerine" fesat karıştıran kişi, beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) aşağıdaki hallerde ihaleye fesat karıştırılmış sayılır: d) ihaleye katılmak isteyen veya katılan kişilerin ihale şartlarını ve özellikle fiyatı etkilemek için aralarında açık veya gizli anlaşma yapmaları."

    evet neticede taraflar arasındaki anlaşma bozulmuş ve ihale gerçekleştirilmiştir. ancak bu durum, iki dev kurumun ihaleyi etkilemek için aralarında önceden 300 milyon usd üzerinden böyle bir anlaşma yapmış olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. cumhuriyet savcıları bu açıklamayı re'sen dikkate alıp konu hakkında soruşturma açmalıdır. sonucu ne olursa olsun bu ihaleye artık fesat karışmıştır; ortada ikrar edilmiş ciddi bir suç vardır. gerçekten her iki kuruma da tebrikler, şu ligi daha da kirlettikleri, milleti enayi yerine koymaya kalktıkları için.

    neticesi ne olur bilemem ama böylesine bir suç işleyip bir de bunu açık açık telaffuz eden şansal büyüka, digiturk yöneticileri, ve buna tevessül eden türk telekom yöneticileri bir dakika bile yerlerinde kalmamalıdır. ayıptır, günahtır.

    en başta bunun için cesareti varsa türk futbol federasyonu gereğini yapmalı, ihaleyi iptal etmelidir. yoksa bugün ulaşılan rakam yüksek diye böyle bir hukuksuzluğa, suça göz yumanlar yarın öbür gün kendilerine para teklif edilince her türlü kuralı çiğnemeyi yine hak görürler.

    yazıklar olsun.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap