1369 entry daha
  • hani eskiden lunaparklarda bi zamazingo olurdu, boksörlerin çalıştığı armut tipli, bi tavana asılı duran bi cisim (anlamışsınızdır, kasmayayım daha fazla), ona güm diye vurursunuz, cisim tavana çarpardı ve ekranda vuruş şiddetiniz görünürdü. şimdi bu şiddet derecelerini bilmiyorum ama ortalama bi insan vurduğunda derece 50 gösteriyor olsun. sonra çok kuvvetli bi adam gelsin ve vurduğunda derece 80 göstersin.

    aradan yıllar geçsin ve bu güçlü adamı anan biri şey desin, "bi vururdu gösterge 1000’i bulurdu, ibre daha ileri gidemez, gösterge kırılırdı".. başkası da -haklı olarak- yok daha neler desin.. işte atatürk tartışması bu minvalde ilerliyor.. ha pardon şeyi de unutmamak lazım, arada birileri de çıkıp, "ne 1000’i lan, vurduğu şey tavana bile değmezdi, hadi değse bile taş çatlasın 10 falan gösterirdi derece" diye çamur atsın..

    atatürk 8000 kitap okumuş deniyor.. şimdi bu laf o "derece kırdığına" dair atıp tutmakla özdeş bi laftır kusura bakmayacaksınız. zaten matematiksel olarak da absürdlükten bahsedilmiş, günde bir kitap, hadi iki günde bir kitap bitirmesi gerektiği söylenmiş. ama atatürk bu sefer de üstün zekalı ve saatte bi kitap bitirebilen biriydi denmiş.

    bu memlekette ortaokul okumuş herkesin hatırlayacağı bi atatürk anısı vardır. atatürk’ün yanına biri girer (boşver kim olduğunu, hatırlamıyorum şimdi), atatürk’ün elinde bi kitap, yanında da bi sürü bez vardır, atatürk giren adama şey der “dün gece çok ilginç bi kitap geçti elime, bütün gece okudum, ama gözlerim sürekli yaşlanıyordu, ben de bez kestirdim, gözlerim yaşarınca kuruluyorum”..

    bu hikayede bize atatürk’ün kitap okumaya ne derece önem verdiği fikri verilir ama şu üstüne tartışılan mevzu konusunda yeni bi bilgi daha veriyor.. o da atatürk’ün senin benim kitap okuma hızımızdan daha hızlı olmadığı.. tüm gece aynı kitabı okumuş. yani öyle saatte bi kitap bitirebilen biri değilmiş.

    şimdi atatürk için, hayır 1000’i vurmazdı ama 80’i bulurdu dedim bu entry’de.. bu da aşağılama sayılır mı..
28214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap