4 entry daha
  • bence yasaklanması gereken belgeseldir. ya da sadece orta sınıf pek şiddetle alakası olmayacak insanlara "ah vah" desin diye izletilmeldir. bu belgeseli izleyecek yoksul bir kürt gencinin halini düşünemiyorum, sinema salonundan eve varana kadar o acayip değerli trafik kaskolarımızın ebesini defalarca ağlatırdı.

    böyle bir belgesel işte, ben yanlış mı saydım içinde 3 tanesi o cezaevine girmeden önce milletvekilliği yapmış. hani şu bizim şişman sülo'nun zincirbozan günleri diye 30 gazetenin ortalama 15 gün süren yazı dizileri ile yazarken, ahmet türk, nurettin yılmaz, tarık ziya ekinci gibi insanlar diyarbakır cezaevinden bok çukurlarında günlerini geçiriyorlarmış.

    kendini yakan 4 insanın bağırışları benim kulağımda, "bu bir eylemdir" , "bu bir protestodur" bir yandan yanarken boşa gideceği korkusuyla derdini duyurmaya çalışıyorsun. 4 insanı birbirinden ayırıyorlar yandıktan sonra kafa kaya verip sarılmışlar.

    ey yükselen tük milliyeçisi, sen hala otomobilim de, ananızı sikeriz de, götünüzü sikeriz de (ki bu copla sürekli olan birşeymiş) adam orada kendini yakmış, o alevi sen öfkeyle, küfürle söndüremezsin, söndürmeye çalıştıkça o ateş daha fazla harlayacak.

    kesinlikle yasaklanması gereken bir belgesel, mal varlığımızı korumanın başka bir yolu yok.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap