795 entry daha
  • hala ısrarla telefon sinyali(böyle bahsetmiş) göndererek(arama demiyor ki daha etkileyici görünsün) helikopter düşürme haberini, hem de ntv' nin açıklamasını çürütecek tek bir kelime veya belge sunmadan ısrarla devam ettiriyor. bu yaptıkları genel yayıncılık anlayışlarıyla örtüşüyor. bugüne kadarki tek yanlı/yalan/yanlış haberleri bu değil. sadece bu en saçmasıydı, taraf fanatikleri bile inanmadı. bu duruş nedeniyle, kimsenin yayınlamaya cesaret edemediği konulardaki korkusuz haberciliklerine zaten gölge düşmüştü, şimdi iyice karardı. ben yapılanın hata olduğuna inanmıyorum. kasıtlı ve kötü niyetli olduklarına inanıyorum. bu fikrimi değiştirecek bir tutum da sergilemediler zaten ntv açıklaması sonrasında.

    http://www.taraf.com.tr/haber/42670.htm

    bu gazetenin kalıbına uygun yazar ahmet altan' ın yorumuna bakın: "ya da “biz aradık” diye canlı yayında itiraf ettiklerine göre ntv’den birileri o helikopterin düşeceğini, daha düşmeden önce biliyordu." bravo bravo ajda pekkan! bir insan ne kadar kötü niyetli veya ne kadar laf anlamaz olabilir? beyanını itiraf olarak aldığı kişi aynı zamanda ben helikopterin düştüğü haberini aldıktan sonra aradım diye de söylüyor, o kısmı kaale alınır bulmuyor. ahmet altan' ın komik yazısının tamamı için: http://www.taraf.com.tr/makale/8097.htm
    buna da ntv bir cevap vermiş: http://www.ntvmsnbc.com/id/25013548/

    bu süper komplo teorisindeki kurguya bakalım tekrar:

    helikoptere bir çip yerleştiriyorlar. bu çip helikopterin hangi kısmına etki ediyor? helikopterin gps(var mıydı bu helikopterde, bilmiyorum.) ve altimetresine. peki ne zaman çalışıyor? helikopterde bulunan kişiler dışarıdan cep telefonuyla arandığında. ama öyle bir kere değil, ısrarla ve sürekli arayıp arayıp kapatarak.(madem henüz düşmemişti helikopter, helikopterdekiler arandıklarında çağrıyı görmüş olmalılar, reddediyorlar mıydı da seri şekilde tekrar aranıyorlardı? yok ntv'den sürekli bir kez çaldırıp kapatıyorlardı herhalde, malum, sinyal gönderiyor)ve gündüz uçuşu yapan helikopterin, pilotun görüş mesafesinin düştüğü bir yerlerdeyken altimetre ve gps sistemi bozularak düşmesi umuluyor. yahu adam gün ışığında uçuş yapıyor, belki de görüş mesafesi hiç azalmaz ve bu elektronik sistemlerin bozulması uçuş güvenliğini hiç tehlikeye sokmaya da bilirdi. kaldı ki, bu şartların gerçekleştiği ortamda bulundukları sırada telefon çekmiyor(sinyal yok babında) da olabilirdi. bir suikast bu kadar ihtimale, şansa bırakılır mı? buyrun size eşref bitlis, suikast böyle olur. yok çip cep telefonu sinyaliyle etkileşime giriyormuş da, o da boza boza sadece altimetre ve gps'i bozuyormuş da, o sırada görüş mesafesi de düşük olduğundan allahıma bin şükür, cep telefonları da kapsama alanında allahtan, bu kadar uğraşı boşa gitmiyor, suikast gerçekleşiyor. sabotaj yoluyla suikast var ise dahi bu hadisede, bu şekilde değildir, olmaz, olamaz, olabilemez.

    en azından şu kadarcık soru gelmemiştir haberi yapanların ve savunanların aklına:

    bu çip eğer ki yakınında cep telefonu çalışması sayesinde harekete geçiyorsa dendiği gibi, bu adamlar normal şartlarda telefonla konuşmuyorlar veya hiç aranmıyorlar mı, illa çipin devreye girmesi için ntv' nin araması gerekiyor?

    bu çip bu kadar dandik mi ki devreye girmesi için 139 kere arama yapılması gerekiyor? doğru ya, elektromanyetik fırtına oluyor çaldırıp kapatınca.

    helikoptere çip takacak kadar teknik imkanı ve tabi ki helikoptere ulaşma imkanı olan bir insan/ekip/örgüt, bu helikopterin düşmesi için iz bırakmayan ve allaha emanet olmayan, bildiğin garanti olan başka bir yol bulamaz mıydı? hiç olmadı o ne idüğü belirsiz çip zaman ayarlı olabilirdi, en basitinden.

    cep telefonunun oluşturduğu dalgaların çok kısa mesafede biraz etkili olmakla beraber, etki alanının ne kadar az olduğunu bilmiyor musunuz? (bkz: #17081902)

    mantık yürüterek ve bilinmeyen konularda ismi gizli kofti mühendisler yerine biraz bilgili birilerine sorsalar yapmayacakları bir haberi yapmış durumdalar. tükürdüklerini yalamamak için de ne diyeceklerini şaşırmış durumdalar ki bu halleriyle yazdıkları da zaten her zaman yazdıklarıyla aynı ayarda, kalitede.
1741 entry daha
hesabın var mı? giriş yap