9 entry daha
  • o zamanlar bu açıklamaya güvenerek "alçakları tanıyalım" başlıklı yazı yazan oktay ekşi bey şöyle demiştir bugünlerde:

    ---
    bu sütunu okuyanlar anımsarlar... genelkurmay kaynaklı bir habere göre pkk'lı şemdin sakık'ın yakalanması ardından verdiği ilk ifadede "bazı gazetecilerin abdullah öcalan'dan para aldığı ve işbirliği yaptığını söylediği" ileri sürülmüştü. biz de, aramızda bu tıynette kim varsa ortaya çıksın diye -sonraları çok tartışılan- "alçakları tanıyalım" başlıklı bir yazı yazmıştık.

    meğer sakık'ın ifadesinde böyle bir suçlama yokmuş. o tamamen genelkurmay'da hazırlanan andıç dedikleri bir "eylem planı"nın gereği olarak medyaya yutturulan, uydurma bir bilgi imiş. amaç da öcalan'la işbirliği yaptığı ileri sürülen gazetecileri işten kovdurup susturmakmış.

    nitekim bazı meslektaşlarımız genelkurmay'ın baskısıyla o zaman işlerinden oldular. sonra gerçek yani sakık'ın kimseyi suçlamadığı ortaya çıktı. biz de gereksiz yere "alçakları tanıyalım" diye yazdığımız için mahcup olduk. hem o arkadaşlardan hem de kamuoyundan özür diledik. tabii bizi ve kamuoyunu aldatanlara da lanet okuduk.
    ---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap