21 entry daha
  • euro 2000 zamani italya milli futbolcularinin hicbirinin sozlerini ezbere bilmemesiyle ulkede buyuk skandala yol acan mars..

    sozleri italyan sair goffredo mameli tarafindan yazilmis olup, italya'nin cumhuriyetini ilan ettigi tarih olan 1946'dan beri milli mars olarak soylenmektedir. cok guzel bir tinisi vardir bu marsin, sonlara dogru bir iner bir cikar ritm, doyamazsiniz.

    bendeki yeri ve anlami ise bircok turk sporseverle ayni sanirim. 13 haziran 2008 italya romanya maci ile fark ettim ki bu mars istiklal marsimiz disinda bildigim tek milli mars. seremonide kendimi sarkinin sozlerini sallamasyon olarak soylerken ve melodisini mirildanirken buldum. yaklasik 5 saniyelik bir dusunce firtinasindan sonra uzun yillar ferrari'nin formula 1 grand prix zaferlerinin ardindan michael schumacher sayesinde muzigi ezberledigimi fark ettim. harbiden yalniz da degilmisim, bu melodiyi hatasiz mirildanabilen binlerce turk varmis. sonra yeniden o gunlere dondum bir an ve icimi anlatilmaz bir ozlem, gozlerimi tarifi imkansiz bir mutluluk ve gulumseme kapladi. ozledik be schumi..
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap