3 entry daha
  • ilk girdigimde "ciddi sirketlerin karizmasini sifirliyor, boyle kendi kendine firlayan seyler anca ya porno, ya saadet zinciri, ya satis oluyor" demistim.

    ki fark ettim, bu 'teknoloji' yok iste nadide sultan'li zayiflama kapsulu reklami, seda sayan'li zayiflama hapi gibi sitelerde kullanilmis. bence cok uygun. lahana kapsulu ile zayiflamayi umit eden insanlara zaten boyle bir uygulama cok yerinde.

    yine friendfeed'deki bir tartismada bu uygulamayi yapan baska bir firmadan biri turkiye'de okuma oraninin %4 oldugundan, boyle birseyin o tur insanlarin ilgisini cektiginden, oturup izlediklerinden filan dem vuruyordu. okuma yazma 'bilmeyen' insanlar icin de sunumax cok uygun.

    ondan sonra melih gokcek'e oy verip sitesine girecek ankaralilar da kesinlikle boyle bir muameleyi hak ediyorlar.

    hedef kitlesi bu yani, cahil cuhela bir guruh.

    sabanci icin bir uygulama yapmislar, iyi ki sabanci'da akilli mantikli insanlar calisiyor ki koymamislar sitelerine. cebit icin de bir demo var ama sitelerinde kullanmamislar. ayni sekilde young guru academy'nin sitesinde bir zamanlar sunumax vardi ama kaldirmislar.

    anlattigim gibi tamamen cope atilasi bir fikir degil bu. hedef kitlesi belli. eger sirket sahibiyseniz ve hedef kitlenizi potansiyel lahana kapsulu alicisi ile bir tutuyorsaniz, iyi bir secim bile olabilir. bu demek oluyor ki en kucuk ciddiyet sahibi sirketler boyle gimmick'lerden uzak durmalilar. sabanci'nin, cebit'in sunumax'i kullanmamasi, young guru academy'nin sitelerinden sunumax'i kaldirmasi da bunun iyi bir gostergesi.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap