1673 entry daha
  • bu kaleciyi değerlendirirken dönemi ele almamız lazım. bugünün en uzun entrysinde kötü yönleri ele alınırken şu anki kalecilik özellikleri baz alınmış bence yanlış değerlendirme.

    rüştü'nün iyi olduğu dönemde kalecilerin ayağının düzgün olması bişey ifade etmiyordu. oyun genellikle topa sahip olma yada geriden oyun kurma şeklinde değildi. bir çok kazma stoper yine o günlerde elit ele alınıyordu. yine örneğin iyi bi stoperin ayağınında düzgün olması bekleniyor.
    kötü yönlerine devam ediyorum. yan toplarda gerçekten zayıftı kestiremezdi. yan top sezileri kötüydü. kötü olmasına bir sebepte karar almasıydı. rüştü kötü bir karar vericiydi yan toplarda olduğu gibi kalesini terk etme konusunda da yanlış kararlar verirdi. yine kimi zaman defans arkasına kaçan ancak açısı daralan forvet için kalesini terk eder tehlikeye yol açardı. daha sonra yanında yetişen volkan demirelde de bu sorunu gördük. armut dibine düşer.

    uzaktan şutlarda kalesinden bir kaç metre ötede konumlanır açıyı daraltmayı düşünürdü. bu bazen işe yarar bazense çizgide kalmasının iyi olacağını düşündürürdü. ancak - şimdi hatırlayamadım- bunu boyu uzun olmadığı için yaparak avantaj sağlamaya çalışırdı.

    harici olarak rüştü iyi bir kurtarış yüzdesine sahip. defans oyuncuları için iyi bir iletişim kuran, takım içinde pozitif etki oluşturan sportmen bir kişilikti. aslında kişiliği kariyeri sonrası yöneticilik için çok müsaitti.

    yine iyi olduğu dönemi ele aldığımızda o zamanın iyi kalecilerinin süprizlerle dolu olduğunu görebiliriz. hatta '' kaleci dediğin biraz deli olacak'' lafı sanırım bu dönemden sonra çıktı. ilk aklıma gelen vitor baia, fabien barthez, francesco toldo fazlasıyla yeterli örnekler.

    yine değerlendirmemiz gereken bir dönemde rüştü' nün barça sonrası. oynayamamanın ve düşen özgüveninin ardından performansı ve kalitesi düşmüştü. son dönemlerinde iyi olduğu maçlar artık tek tüktü. iyice güvenilmez bi hal almıştı.

    genel olarak rüştü reçber en iyi halinde inanılmaz kurtarışlar yapan, motivasyonu yüksek, profesyonel bir sporcuydu.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap