3 entry daha
  • hükümetin yönetmelikte sürekli değişiklik atağı yaptığı son yıllarda istanbul'daki ruhsat projeciliğinden uzak kaldığım için "son" güncel yönetmeliğe ulaşmak konusunda sıkıntıda kaldım.

    bakanlığın ilgili sayfasına girip güncel mevzuata ulaşmak istediğimde siteden blok yemem (ki bu benim için şaşırtıcı değil) üzerine on yılı aşkın süredir resmi üyesi olduğum mimarlar odasıyla iletişime geçmek zorunda kaldım.

    zira ınternette ulaşabildiğim sitelerde yayınlanan yönetmelikler güncel değildi. kaldı ki "emlakçı.com" türevindeki siteler bırak imar yönetmeliğini emlakla ilgili bile güvenilir değil.

    mimarlar odasının sitesindeki son yönetmelikte ise minimum piyes ölçüleri ile ilgili maddede minimum banyo ölçüsü 3.6 m2 görünüyor. fakat yanılmıyorsam geçen yıllarda yönetmelikte bir değişik ile piyes ölçüleri revize edilmiş, örneğin banyolar minimum 4.2 metrekareye çıkarılmıştı.

    ölçülerde yeniden geriye dönüş mü oldu? yoksa mimarlar odası sayfasındaki yönetmelik güncel değil mi?

    bu konudaki güncel durumu bilenler yeşillendirebilir.

    ...

    edit: müteahhitlerin daha çok ev sahibi olmak için minimum ölçülerde tasarlanmasını istedikleri istanbul'daki kutu boyutlarındaki yeni evlerden yakınan potansiyel ev sahipleri nedeniyle minimum piyes ölçülerinde iyileştirmeye gidildiği söylenip metrekare artırımına dair revize yönetmelik konulmuştu önümüze. geçerliliği konusunda bilgisi olanlar aydınlatabilir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap