8 entry daha
  • tamam. islamda, şirk koşmaktır. fakat şirk koşmak tek bir eylem değil, bazı durumlarda bazı eylemlerin getirdiği bir sonuçtur. peki şirk nasıl koşulur ? ben intihar etsem, ancak tanrının bitirebileceği hayatımı bitirerek şirk koşmuş olmaz mıyım ?
    hıristiyanlıkta asla cennete alınmayacak olanlar intihar edenler değil midir ? bu en büyük ceza değil midir ? en büyük ceza en büyük günaha verilmez mi?
    benim için din bir nur değildir. benim dini ele alışım, onu bir araç olarak görmekten öteye gitmez. din, insanın kainat içerisindeki değersizliğine bir başkaldırıdır. buna tahammül edebilmesi için gereklidir. yaşamın adaletsizliğinin dengelenmeye çalışılmasıdır*. böyle bir araca amaç açısından baktığımda görebileceğim tek sonuç, din için en önemli başarı kriterinin insanları, ne olursa olsun yaşamaya ikna edebilmesi olacaktır.
    şu bakış açısıyla her din için ayrı argüman geliştirmek de son derece gereksiz olacaktır*. benim alet dediğim şeye bir başkası hikmet dediğinde onun dinamikleri ve prensipleri konusunda mutabık kalmamız mümkün olmayacaktır.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap