1 entry daha
  • derginin yayınlanma saikine ilişkin çok güzel bir metin kaleme almışlar. 19. ve 20. yüzyıllarda gelişip serpilen sömürgeciliğin ve emperyalizmin sosyal bilimlerde modernist okumayla koşut bir seyri takip ettiğini ve bu iki gelişmenin bölgenin tarihsel birikimini viran etmekte olduğunu belirttikten sonra şunu söylemişler:

    "bu dergi söz konusu tahribatın bizlere verdiği kaygının ürünüdür. bu topraklara yönelik siyasi, kültürel, fikri ve iktisadi kuşatmadan ve bunu destekleyen askeri müdahalelerden endişe duyan, ama aynı zamanda bölgenin problemlerinin farkında olan, yani hem emperyalist saldırılara hem de bölgedeki demokrasi sorununa duyarlı olan fikri bir çatı kurmayı amaçlıyoruz. bu toprakların sorunlarının yine bu toprakların birikimi ile çözülebileceğine inanmaktayız. problemlerimizi ve çözümlerini batı-merkezci yaklaşımların tahakkümünü kırmış özgün bir yaklaşım ile tartışmak, bu yaklaşım ile bölgeye ve dünyaya bakmak niyetindeyiz".

    yayın kurulu'nda şu isimler varmış:

    eylem akdeniz, zeynep başer, edip asaf bekaroğlu, atakan büke, fidel çay, salim çevik, aydın çubukçu, necmettin doğan, hatem ete, hayri kırbaşoğlu, nuray mert, kıvanç özcan ve cem somel.

    dergiye yayın hayatında şimdiden başarılar diliyorum.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap