• (bkz: sünnet) ?

    allah en güzelini yaratıyorsa neden kestiriyoruz?

    dbe editi: * * * * * * * * * * **
  • eskiden abdest olmaz derlerdi, o oluyormuş bak o güzel. güncellenmiş demek ki.

    bu kadar empati yoksunu, bu kadar bireysellikten uzak bir toplum olamaz herhalde. demek ki milletin giydiğine, takıp takıştırdığına da karışabiliyoruz. mesela arkadaşın kötü giyinmiş diyelim. şunu demek farz-ı kifaye* o zaman: ya bilmem kim, giyip giyiştirdiğin, takıp takıştırdığınla görenleri rahatsız ediyorsun, gözlerimize zulmediyorsun. şüphesiz ki allah giydiklerinde aşırıya kaçanları sevmez. onlar için büyük bir azap vardır. ama allah merhametlilerin en yücesidir.
  • tanım: kendini otorite zanneden birinin yaptığı açıklama.

    terbiyesizlik diz boyu. dövme yaptırıyor, öpüşüyor daha beteri sevişiyor, pipişli kukuşlu şeyler oluyor, etek ve topuklu ayakkabı giyiyor, hamileyken sokakta geziyor, bikinisiyle tahrik ediyor, kahkaha atıp dikkat çekiyor, karısına sahip çıkmıyor, küpe takıyor, bi değişik hareket ediyor, o ne öyle hemcinsiyle sevişiyor... durdurun bu hayasızlığı!

    her gün yeni bir tespit fışkırıyor adamlardan. illa bir eleştiri, kendine benzemeyeni günah, haram, kaka ilan etme çabası. işin kötü tarafı bunları dikkate alıp fikirlerini uygulayanlar var. sözlükteki troll entrylerini gösterip bak böle böle diyolar diyen insan tanıyorum daha ne diyeyim. yarın öbür gün adam gelip dövmelerime de bok atar, saçıma giyimime de takar.
  • mal beyanı. bir insanın dış görünüşünden rahatsızsan bakmazsın ya da rahatsızlığını kendi içinde yaşarsın. aksini düşünmek için mal olmak gerekir.
  • kıskançlıktır. düz yaşamaktan sıkılan , değişik bir şey görünce kendi monotonluğundan sıkılan adamın açıklamasıdır. dövme simgeseldir. söylediğim , onların bütün söylediklerini kapsamaktadır. yazık bunlara. ama acıyor muyum? ne münasebet...
  • bazi dovmeler var ki insan asik oluyor rahatsiz olmak ne kelime. gel gor ki cesaret edemediğimden bu herifi rahatsiz edemiyorum.
    muftumsu aciklamasi
  • islamın, kuran ve peygamberleri aracılığıyla dövmeye bakış açısından bahsetmiş. ek olarak göze hoş gelmiyor u eklemiş. inancına göre yaşadığını düşünen birinin, inancının getirdiği yasakları güzel bulması diye birşey zaten yok.

    demek istediğim, yeni birşey yok burada, neyin heyecanı bu. müftünün biri dövmelerinizi beğenmedi diye, sizi dış görünüşüze göre yargılayan birinin dış görünüşünden başlayarak, taa ülkeden siktir olup gitmeye kadar çıkarmışsınız.

    öncelikle, her sikim hıyar diyene tuzla koşmamayı bir öğrenin. sonra kime ne tepki verebileceğimizi tartışır hale gelebiliriz. sonra tartışır tartışır, elimizde salatalıklarımızla bilgisayarımızın başına dönebiliriz. her olay, demeç, açıklama vb. sonrasında, aynı döngüde, aynı yöne, aynı tekerlekte dönmekten bıkmadınız sevgili hemstırdaşlarım.
  • bu herifin maaşında benim ödediğim katma değer vergisi, emlak vergisi var ya ben en çok ona sinirleniyorum. haram zıkkım olsun çirkin herif, beni de badem bıyık rahatsız ediyor amk, bırakma lan.
  • olm niye hala demediniz lan? çok mu klişe oldu artık bu bkz?

    (bkz: gerçek islam bu değil)

    insanları rahatsız ettiğimi anlamama sebep olmuş din adamı açıklaması. la bir de tonla para yığılıyor din işine, ne kadar zenginiz, para saçıyoruz sağa sola.
  • bu zihniyet alakırda kendi başına yaşayan güzel insanlardan da rahatsız oluyor. 2 ağustos 2014 alakır direnişi nde bu zihniyete hadlerini bildireceğiz.
hesabın var mı? giriş yap