• prof dr ercüment ovalı'nın 23 nisanda açıklamayı planladığı ancak hastaların tedavisinden gün çalmamak için biraz önce açıkladığı coronavirüs'e karşı başarılı bir etken madde
  • son 100 yılın en önemli ismi olabilir.

    bu yüzden south san francisco'da büyük zorluklarla bu molekülü hem bulan hem de dünyaya satan isviçre kökenliroche firmasına dünya olarak özellikle de türkiye olarak teşekkür ederiz .
  • kistik fibroz hastalığında, mukolitik olarak işlev gören bir dnaz analoğudur. ercüment ovalı hoca tarafından twitter üzerinden covid-19’a etkili olduğu söylenmiştir.
    kaynak: https://twitter.com/…tatus/1250889637171810304?s=21
  • ercüment ovalı müjdeyi verdi.

    hocaya güveniyoruz. yanılabilir mi? evet. ama hiç önemli değil.

    aylar sonra edit: yanılttın ve üzdün bizi ercüment hoca. kelimenin tam manasıyla sen ve kahramanların birer osurukmuşsunuz.
  • (bkz: pulmozyme)

    yeni bir molekül değildir. dornaz alfa içeren (bkz: roche) markalı ilacı eczanelerden 2872tl ücreti mükabilinde alabilirsiniz.

    edit: eczanelerden satışı durdurulmuştur bakanlık kararı ile.
  • prof. dr. ercüment ovalı tarafından covid-19 tedavisinde çok etkili olduğu söylenmekte.

    günlerdir bu kadar heyecanlandırdığına göre bir etkisi olabilir diye ümit ediyoruz.

    edit: bu etken maddeye sahip görebildiğimiz pulmozyme veya viscozyme isimli ilacı isviçre kökenli roche firması ürettiğine göre, bu etken maddenin işe yaraması durumunda üretimi sağlanamayacaksa eğer kısa vadede iş görecek midir acaba?

    sonuçta şu anki durumda her ülke kendi çıkarlarını düşünerek hareket ediyor bir süre için.

    daha önce yayınlanmış makaleleri es geçiyorum, hadi iyimser yaklaşalım, bu ilaç işe yaradı diyelim. elimizdeki stoklar ne durumdadır? şu anlık iyimser sorulabilecek soru bu oluyor sanırım.
  • yıllardır kistik fibrozis hastalarında kullanılan ilaç. covid19'un akciğer tutulumunda faydası oluyor olabilir.
  • ercüment beyin yeni açıkladığı ilaç.hemen testlere başlanmalı demiş umarım ülkemiz adına güzel günleri görürüz teşekkürler bilim
  • umarım düşünülen şekilde işler her şey. türk bir ekip tarihe geçer, tekrardan bilimle anılmamızın başlangıcı olur. şimdiden tebrik etmek istiyorum kendilerini.
  • hoca çok özgüvenli, haliyle bize de güven veriyor. dileriz gerçekten başarı sağlanır.

    edit: ilk başta da çok özgüvenli tanımlaması ile içimden geçenleri bir parça yansıtabilmeye çalışmıştım fakat yeterli gelmediği kanaatimden dolayı bu entry edit'e muhtaç hale geldi.
    ercüment hoca türkiye'de popülist söylemlerin doğru ya da yanlışlığından ziyade şatafatının geçerliliğini bildiğinden olsa gerek bir tweet'le kahraman oldu.
    evet bir emek sarf ediyor kuşkusuz ama ilk başta 45 gün dedi, sonra 1 aya indi, ve geldiğimiz noktada sadece 10 günde bütün dünyayı allak bullak eden bir problemin çözümünü yapan kahraman bilim insanı ilan edildi.
    bundan çok daha küçük katkılarla nobel ödülü alan insanlar yıllar harcarken 10 gün içinde yüz yılın en büyük krizini çözdüğünü iddia etmesi başlı başına absürd geliyor kulağa.
    murathan mungan'ın "bu ülkede her şey olabilirsiniz ama rezil olamazsınız." sözünü bu noktada bir kez daha hatırlatmak gerektiğine inanıyorum.
hesabın var mı? giriş yap