• kokusu son derece agir olan, tadi kuzuyla karsilastirinca kuzu etinin tirnagi bile olamayan ucuz et turu. ancak cok zorda kalirsam burnumu tikayip eti yutmak suretiyle yiyebilirim yoksa o kokuya katlanmak hic de hoslanacagim birsey degil. buna ragmen korsika'nin unlu sosis ve sucuklarin yari domuz eti yari dana etiyle yapildigini bu yuzden de domuz etinin kokusunun fazla hissedilmedigini duymustum. merak ettim, aldim, denedim ve artik eminim neyle karistirirsan karistir etin o kokusu gitmiyor,yenemiyor bir turlu. bende ziyan olmasin diye aldigim sucugu kedime vermek zorunda kalmistim, cok begenmis olacak ki hapur hupur 2 dakika icinde bitirdi.
  • yenmemesi için bin tane sebep sayılan hayvanın eti. oysa bir tane sebep içlerinde en mantıklısı görünüyor:

    domuz terlemeyen bir hayvanmış.

    bu sebepten yenmemesini anlayışla karşılarım. hatta önüme gelse ikinci kez düşünürüm. çünkü niye? terlemek vücuttaki toksinleri atmanın oldukça faydalı bir yolu. ha fakat bir de şu var. domuz karaciğeri insanın temizleyemediği nice zehri de kandan çekip alıyormuş (onu da house m.d. den öğrendiydik). eğer bu doğruysa terlemeye o kadar da gerek olmayabilir demektir.

    o halde, yiyelim mi yemeyelim mi sorusu ikilem olarak devam etsin.. amarikalılar da oküz gibi amerikan futbolcuları yetiştirmeye devam etsin..

    seyir defterine ek: freekara der ki, tavuk da terlemezmiş. demek ki terlememek de yenmeyi engellemiyor. geriye bir tek teori kalıyor ki o da hiç hoş değil.. çabuk bozulma derdini bir kenara bırakırsak pek bir sebep kalmış gibi durmuyor bu arkadaşları yememek için..
  • yemediğim ve yemeyi düşünmediğim bir çeşit et. yalnız domuz eti üretiminin ucuz olması, hayvanın pek çok şeyle beslenebilmesi gerçeği sebebiyle, devlet teşviki ile türkiye'nin ihraç etmek amacıyla bu eti üretmesini özellikle isterdim. öyle ki avrupa'ya ve bunu tüketen ülkelere domuz eti pazarlamamız hayvancılığımız açısından iyi olacak düşüncesindeyim. yemenin haram olması bir yana, insanımızın bu eti üretmekten korkmaması gerekir, sonuçta yemiyoruz, satıyoruz. tabi yine de olayın fizibiletisi var mı emin değilim.
  • adını duyduğu zaman bir kısım insanların algılarını geçici olarak kapatan et türü.

    chuck norris 'in bir filminde italyan mafyozlarla araplar birbirine girerler sonra chuck abi hepsini yer falan ama esas olay şudur; italyanlar yakaladığı arapların birini mezbahada asıp işkence yaparlar adama yumruğu çakarlar, bir taraflarını kırarlar ama çiğ domuz etini ağzına sokunca adam karşı koymaya başlar. bu arada eti ağzına dayayan adam bağırmaktadır; "ye, ye bunu duyan kardeşlerin artık seni aralarına almayacaklar"

    şimdi orada senaristin öküzlüğü ayrı mesele ama burada algı ve tepki aynı aşağı yukarı. haram denilen şeyin esas amacı kişiyi korumaktır, kaldı ki mecburiyet veya ihtiyaçta yenilebileceği hükmü vardır. kaldı ki izmirde çiğ köfte içinde çıkıp milleti hastanelik etmişliği olduğuna göre pişmişini yemediğimiz ne malum?

    edit: imla
  • gerçek jambon domuz etinden oluyormuş, öğrendim. ama öğrenmez olaydım, gel de bul şimdi. hele ki o gerçek bir rus salatasının içindeyse, yanında da bir şişe vodka varsa, fazla söze gerek yok.
  • yahudilikte her koşulda trefa sayılan ettir.
  • portekizli bir arkadaşın türkiye seyahatinde anlattıklarını aktarayım. ne derece doğrudur bilemem, ancak kulağa mantıklı geliyor mudur derseniz o başka.

    bana anlatılana göre, domuz eti tüketildiğinde ve sindirim başladığında, domuz etinin insan etine yapısal benzerliği dolayısıyla, domuz etindeki yağların büyük bir kısmı karaciğerde tutuluyormuş. aynı zamanda, domuz etinin saklanmasının ve muhafazasının zorlukları, bu eti, salgın hastalıklara sebep olan bakteriler için en uygun taşınma şekli haline getiriyormuş.

    kısaca, domuz eti, sağlık açısından çeşitli riskleri taşıdığından yasaklanmış olabilir. ya bari azcık yeseydik diye düşünenlere, insanoğlunun, ölçü konusunda tutarsız olduğunu hatırlatmak isterim. az yeyin desen bokunu çıkartır. mahrem yerlerinizi kapatın dendiğinde, her yeri kapattıkları göz önüne alınırsa, domuzu yeyin ama az yeyin dense, sadece gözlerini bırakıp kalanını yiyeceklerini varsaymak yanlış olmaz.

    ayrıca serbest çağrışım olarak (bkz: #16105368)
  • tadı fena olmayan fakat bayağı bir ağır olan et. midesi hassas olanlara dokunabiliritesi çoktur.
  • ingiltere de daha ziyade gelir duzeyi en dusuk seviyediki insanlarin tercih ettigi et turu, (bacon, gammon haric olmak kaydiyla) kusbasisi olsun, kiymasi olsun, bilimum kemikli parcalari olsun en ucuzdur.
hesabın var mı? giriş yap