• bir tane iyi bir hatibin, ki ister şoför olsun ister futbolcu eskisi olsun, sadece bir hatibin anasını siktiği devlet türüdür.
    yani 10 bin yıllık gelenek, çok derin süper derin, aldığın nefesi bilir falan diye gezersin ama sadece konuşmayı bilen birisi gelir ve 20 yılda ağzınıza sıçar bırakır.

    vatandaş olarak kabullenmeliyiz ki, maalesef yaşadığımız toplumun insan ortalaması neyse ona göre yönetiliyoruz ve hiçbir zaman derinlerden birileri gelip bizleri kurtarmayacak. yalnızsın yalnızız, artık hayatımızı bu düstura göre şekillendirmekte fayda var.
  • hizbullahın meclise girmiş olması derin devlet diye bir şeyin olmadığını kanıtlıyor sanırım.

    yoktur.
  • orduya kumpaslar kuruldu, kozmik odaya girildi, ülkeyi araplar bastı. bunları engellememişse yoktur derin devlet falan. maalesef ciddi ciddi imam hatip mezunlular geldi ve koca devlete çöktüler, göz göre göre saçmasapan politikalar ile ekonomiyi de batırdılar. bizim gibi ülkelerde baştaki şahıs ipi hangi tarafa çekerse oraya sürükleniyoruz,
    acı ama gerçek.
  • bizde derin devlet falan yok. bizde kendine derin devlet süsü verip rahatça suç işlemeye çalışan birileri var. sadece kendilerine alan açabilmek için böyle bir kılıf uydurmuşlar. inanan fon müziği ile inanmaya devam edebilir.
  • atlantis devleti buna bir örnek teşgil edebilir zannımca...
  • ortamlarda 1000 yıllık devlet aklı, derin devlet, ak sakallılar dersin, kim nereden bilecek.

    fetöcüler kozmik odaya girerken,
    suriyeliler akın akın gelirken neredeydi bu derin devlet ?
    cumartesi pazara mı denk geldi ?

    kurtlar vadisi izlemeyi ben de seviyorum ama bir yaştan sonra dizilere, masallara inanmayı bırakmayı bilmekte gerek.

    bırakın bir yerlerden mucize beklemeyi. birileri çıkıp gelip sizi kurtarmayacak.
    mustafa kemal atatürk bir lütuftu, 1000 yılda bir gelir. kıymetini bilemedik, anlattıklarını anlayamadık diye tanrı acıyıp bir mustafa kemal atatürk daha göndermeyecek.

    hala elimizde bir şansımız var.
    demokrasimiz.
    gidin pazar günü oyunuzu kullanın.
  • bir zamanlar tüm fikir dünyamın temelini oluşturan, görünüşte vatansever, özünde çıkarcı insanlara verilen ad.

    efendim türkçü-turancı zamanlarımda bu arkadaşların pek vatanperver olduğunu düşünüp, ben de bunlarla temasa geçeyim, ben de bunlar gibi devlete hizmet edeyim diye hukuk fakültesi okumaya karar vermiştim. ankara'ya gidersem beni de aralarına alırlar sanmıştım.* ta 7. sınıfta.

    gülmeyin. yada gülün, komik amk.

    akabinde lisede tm yazdığım o günü sikeyim. hukuk fakültesi yazdığım günle daha farklı fantezilerim var.

    evet, bugün ağzıma sıçılmasının temel nedeni de dolaylı yoldan bu arkadaşlar oluyor yani. o sebeple bunlar hakkında iki kelam etmem lazım.

    1- bu arkadaşlar sanıldığı kadar vatan sevdalısı filan değildir. bunların tek amacı; devlet yetkilerini kullanıp çıkar elde etmektir.

    2- bu arkadaşlar tek bir teşkilat değildir. çeşit çeşit derinci vardır. her birinin biribiriyle menfaati çatışır.

    3- bu ülkede normal vatandaştan başka kimsenin devleti sevdiği filan yok.

    4- bu konuda çok okudum. çok araştırdım. bu konuda en güzel kaynak da 90'ların haberleridir.

    izleyin, okuyun.

    ilaveten, bazısıyla ve bazılarının beraber çalıştıkları ile bizzat temas kurma imkanım da oldu zaman içinde.

    o yüzbaşı iken uyuşturucu işine girmiş, o avanta istemiş, öbürü vermemiş, kafasına sıkmışlar. adam bir bakmışsın kahraman oluvermiş.

    90'larda hadepliyle emniyet müdürü beraber uyuşturucu kaçırıyorlar. ne derini ne devleti.

    derin devlet haberlerine konu olayların alayında parasal bir ilişki olması tesadüf mü?

    5- çoğunluğu sanılan aksine düz memur eğitimi almış olup, eğitim sisteminin ezberlerini fikir diye benimsemiş düz insanlardır.

    6- o kurtlar vadisinin abv. arslan akbey gibi kütüphaneler dolusu kitaplar okuyup, devlet için her yere adam yerleştirmiş, devletle yatıp devletle kalkan adamlar yok yok yok.

    arkadaşlar bu vatan bizim. avanta bekleyen memur emeklileri değil, bu vatanı biz kurtaracağız.
  • gereksiz yere cok karizma bir kavram. sirf ismi yuzunden "devlette mi cali$mak istersin derin devlet'te mi" deseler, derin devlet'i secerim. du$unsene ikisi de devlet ama biri daha derin. ister istemez oburunu sig gosteriyor, sogutuyor normal devletten.

    (bkz: teror orgutlerine kendi isimleriyle hitap etmek)
  • derin devlet, halk arasinda cumhurbaskani, basbakan, bakanlar kurulu ve turkiye buyuk millet meclisi'ni kontrol ederek politika belirleyen ve ulkeyi yoneten bir grup insana verilen tanimdir. gecmiste milli istihbaharat teskilati'nda, genelkurmay'da, cumhurbaskanligi'nda calismis insanlarin yazdiklarindan sonra bir hurafe olmaktan cikip, herkesin bildigini sandigi fakat aslinda pek cok kisinin amacini ve yaptiklarini anlamadigi bir toplulugun tanimi olmustur.

    milletvekilleri, dolayisiyla da bakanlar, yani ulkeyi yoneten kisiler, gidicidir. bu pozisyonlardaki kisilerin yeniden secilmek, ekonomik guc, soz sahibi olabilmek, muhalefete karsi cikabilmek, secmenlerin gozune girebilmek gibi dertleri her zaman olacaktir. bu da kisisel ve ideolojisel cikarlarini en az ulkenin yonetimi kadar on planda tutacaklari anlamina gelir. turkiye cumhuriyeti gibi farkli etnik kokenlerden, farkli goruslerden pek cok partinin bulundugu bir ulkede her bes senede bir degisen yonetici partiler, dolayisiyla siyasiler ulkenin ciddi politikalarini (ornegin kibris, kuzey irak, yunanistan, ermenistan, amerika birlesik devletleri, avrupa birligi..) her bes senede bir az biraz da olsa degistirseler turkiye cumhuriyeti uzun vadede buyuk sikintilar ceker. fakat dikkatli bakilirsa, bu politikalardan cogu buyuk bir degisim yasamamis, birkaci da dunyadaki buyuk bir-iki degisiklikte geregi gibi uyum saglamistir.

    demokrasi yalnizca egitimli halklarda, veya egitimi yeterli olan insanlarin oy vermesi suretiyle* basarili olabilir. cunku milli menfaatleri ve basarili yoneticiyi yalnizca bu kadar gelismis bir toplum gorebilir. milli birlik ve beraberligini, ideolojisel birligini ve egitim seviyesini, toplumsal refahini, cagdas toplum duzeyine cikaramamis toplumlar, hatali secimler yapmaya mahkumdurlar. bu nedenle turkiye cumhuriyeti devleti bir kontrollu demokrasi'dir. toplumun, devletin de uzerinde, turk milleti icin en iyisini gorebilecek, milli menfaatleri koruyabilecek bir sistemdir kontrollu demokrasi. milli guvenlik kurulu'nun kararlari de cogumuzun bildigi uzere bu amacla turkiye cumhuriyeti anayasasinda bu kadar onemli tutulmustur. fakat milli guvenlik kurulu da denetlemede zaman zaman basarisiz kalabilir, cunku kurulun butun sivil uyeleri secimle is basina gelmektedir**. (bkz: bir savas malzemesi olarak anayasa)

    bu sebeplerden dolayi, milli birlik ve beraberligini, ideolojisel birligini ve egitim seviyesini, toplumsal refahini, cagdas toplum duzeyine cikarana kadar, turkiye cumhuriyeti'nde daha guclu bir kontrol mekanizmasina ihtiyac duyulmustur. iste derin devlet bu kontrol mekanizmasi olmalidir.

    ayni derin devlet, hukumetin ve cumhurbaskani'nin veremeyecegi kararlari da verebilir. bu, eskiyayi eskiyaya temizletmek olabilir, 1999'da abdullah ocalan'i yakalamak icin suriye'nin kapisina 2000 tank dayamak olabilir, pkk'nin uyusturucudan kazandigi parayi kesmek icin turkiye cumhuriyeti sinirlari icerisinde gecen uyusturucu trafigini devlet eliyle yaptirmak* olabilir, yine ayni terorist orgutun erzak yardimini kesmek icin koyleri bosalttirmak olabilir. ve en yakini da asker bulundurma ve gonderme tezkeresi'ni ilk oya suruldugunde uluslararasi kamuoyuna iyi gorunmek icin kabul ettirmemek de olabilir. kimse "bu derin devlet'in isi" diyemez, ama neden-sonuc iliskisine bakarak "bu da derin devlet'in isi olabilir" diyebilir.

    "derin devlet kimlerden olusur?" sorusuna cevap da gayet kisa ve anlamlidir. "derin devlet," cumhurbaskani'na, basbakan'a, genelkurmay baskani'na bir telefon ile rahatlikla ulasip politik dusuncelerini belirtmek suretiyle ulke kontrolunde payi olan insanlardan olusur.

    genelkurmay'in, cumhurbaskanligi'nin uzerinde bir milli guvenlik kurulu gibi isleyen bir sistem olarak da adlandirilabilecek derin devlet'in amaci, herhalde kendi goruslerine gore devlet icin, millet icin en iyisidir. "devlet icin, devletin uzerinde" diye tanimlanabilecek bu goruslerin gercekten iyi olup olmadigini ancak zaman gosterebilir.
  • ''derin devlet soğan gibidir; kabuğunu ne kadar çok soyarsanız gözünüz o kadar çok yaşarır!''

    james miller- eski mi5 mensubu
hesabın var mı? giriş yap