hesabın var mı? giriş yap

  • hayatımda bu kadar kezbanca ve ezik bir şeyi ilk kez okudum. ınşallah trollsundur. ınşallah.

    bi de utanmadan profesyonelim yazmış. hahahahahaha. ben kizin yerinde olsam ve böyle bir kezban beni kovsa işe duygusal ilişkilerini karıştıran müdürüm var diye hayvan gibi mobbing davası açardım. üstüne twitter ekşi vb her yerde de şirketin bu politikasını anlatırdım. şirket de kendisini rezil eden bu yeni kezoş müdürü atardı. zaten hikaye feyk bence. hahahah. çünkü değilse, o ne dandik firmadir ki işe yeni giren müdürün pat diye adam atmasına izin veriyorlar. zaten bu kadar kezbanini kurumsal firmada yönetici yapmazlar.

    edit: bir de kadını tehdit etmiş ya. allahım hikaye gerçek galiba. kimler kimler yönetici oluyor yarabbim. tez elden atılırsın umarım işten "sayın yönetici ". özel hayati ise karıştıran kendisi, bir de utanmadan kiza "özel hayati ise karistirma" yazmış. hahahahha. şimdi anlıyorum çoğu yöneticide niye ego olduğunu. kendilerine güvenmiyorlar ve bunu böyle bastırıyorlar demek ki.

    ımza: yönetici

  • bir yemek öğünü değil de daha çok "espresso içmeden önce bir şeyler atıştıralım" modundadır. italya' daki ilk sabahınızda önünüzdeki reçel ve kruvasanları görüp de hassiktir (kahvaltıda şekerli şeyler sevmeyenlerdenim) dedikten sonra, birlikte geldiğiniz ekipteki abinin yanında getirdiği poşetten peynir, zeytin ve bursa domatesi çıkardığı an, aslında ne kadar dandik bir kahvaltı olduğunu daha iyi anlarsınız.

  • sivas’ta yenir. (bkz: mis kebap)

    edit: kapanmış maalesef :/

    edit 2: eski yerin yakınlarında mis kebap'ın ustasının açtığı has döner varmış.

    edit 3: aynı tat değilmiş, değişmiş :/

    edit 4: usta değişmemiş aynıymış, hala çok iyi diyenler var.

    edit 5: döner aynı ama ustanın tadı değişmiş diyenler de var.

    son edit 6: aynı usta, aynı isimle, aynı tada sahip yer açmış, şimdi de benim değiştiğimi söyleyenler var.

  • yeni mal sahibi ile kira sozlesmesi yapmaya gerek yoktur, eski mal sahibi ile olan sozlesme aynen devam eder

    ancak evi satin alan kisi kendisi evde oturacak ise size evi satin aldiktan 1 ay icinde noterden tahliye emri gonderir

    bu durumda evi 6 ay icinde bosaltmaniz gerekir

    6 ay icinde evi tahliye etmezseniz yeni mal sahibi sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası acar

    bu davada evde kendisinin oturacagini ve ayni ilcede bir baska evi olmadigini ispat etmek zorundadir

    bu dava ortalama 1-2 sene surer.

    --- spoiler ---

    gelen birkac soruya cevap vereyim.
    --- spoiler ---

    evi yeni satin alan kisi hemen tahliye davasi acabilir mi?

    hayir acamaz, evi satin alan kisi 1 ay icerisinde kiraciya noter uzerinden ihtarneme yollayarak evi 6 ay icinde bosaltmasini talep edebilir. yani evi satin aldi ve hemen cik diyemez. 6 ay kiraciya sure tanimak zorundadir

    evi satin alan yeni malik, 6 aydan once kiraciyi tahliye edebilir mi? illa 6 ay beklemesi mi lazim

    hayir, eger kiraci 2 kez kirasini odemez veya 2 kez aidatini odemez ise 6 ay bekleme suresi gecerli degildir. hemen tahliye davasi acabilir

    yeni mal sahibi kiraciya noterden ihtar yolladi ve 6 ay sonra da kiraci cikmadi. bu durunda tahliye davasi acinca kesin tahliye edebilir mi?

    hayir edemez. tbk351'inci maddeye uygun kosullar yerine gelmiyorsa tahliye edemez. yani evde ya kendisi oturmalidir, ya cocuklari oturmalidir, ya annesi veya babasi oturmalidir veya bakmakla yukumlu oldugu biri oturacak ise tahliye davasi olumlu sonuclanir.

    ornek, yeni mal sahibi size dedi ki cik evden ben evi baskasina daha yuksek kira ile kiraya verecegim. bu durumda sizi tahliye edemez.

    peki yeni mal sahibi ne yapabilir?
    kirayi dusuk buluyorsa rayic belirleme davasi acabilir

    evde ben oturacagim derse ve sizi de bu sekilde tahliye edip, sonra kendisi orada oturmaz ise kiraciya 1 yillik kira bedeli kadar tazminat oder. evi bosaltip, kiraciyi tahliye ettikten sonra evi 3 sene boyunca baskasina kiralayamaz

  • 1948 yılında irlanda sorununun merkezînde yer alan belfast şehrinde ayrılıkçı cumhuriyetçi fikirlere sahip bir babanın çocuğu olarak doğan ingiliz parlamenter gerry adams, aynı zamanda terör örgütü ıra’nın siyasî kanadı olarak bilinen ve kuzey irlanda’da en büyük ikinci partisi durumundaki sinn féin’in de başkanıdır.

    1983’ten 1992’ye ve 1997’den 2011’e belfast west’i temsilen westminster milletvekilliği yapan adams, kuzey irlanda sorununda önce dönemin sosyal demokrat ve işçi partisi lideri john hume ile ardından da irlanda ve ingiltere hükümetleriyle diyaloğu yürüten ve tarihe “good friday agreement (hayırlı cuma antlaşması)” olarak geçen barış anlaşmasını imzalayan kişidir.

    ingiltere ve ıra arasındaki silahlı mücadelenin sorunları çözmeyeceğine inanan gerry adams, barışı tesis etmek amacıyla ilk olarak katolik millîyetçilerin lideri john hume ile daha sonra 1990’da ingiltere hükümeti ile görüşmelere başlamıştır. ingiltere ve irlanda hükümetleri arasında uzun süren inişli çıkışlı görüşmeler sonunda 1993’ün aralık ayında britanya hükümeti, kuzey irlanda’nın özerklik hakkının kabul edildiği ve sinnféin’le siyasî diyaloğa girilmesinin yanı sıra irlanda nüfusuyla yapılacak bir anlaşma olanağı sağlama taahhüdünün verildiği downing street bildirisi’ni yayınladı. bu anlaşma ingiltere’nin kuzey irlanda üzerindeki egemenlik hakkından vazgeçmesini ve kuzey irlanda’ya “selfie determinasyon” hakkı tanımasını sağlamıştır. sivil, politik, sosyal ve kültürel hakların sağlanmasını güvence altına alan bu çerçeve anlaşma, kuzey irlanda’nın geleceğiyle ilgili alınacak her kararda bölge halkının çoğunluğunun onayının olması gibi yaptırımlar da getirmiştir.

    anlaşma metni birleşik bir irlanda’nın ancak barışçıl yollarla sağlanabileceğini ve barışın mutlaka şiddet eylemlerine son vermeyi ve şiddeti bitirmeye destek olmayı içermesi gerektiğini de kayıt altına almıştır. antlaşma 1994’te ıra’nın 2006’nın şubat ayına kadar sürecek olan bir ateşkes ilan etmesini sağlamıştır.
    kaynak : kamu düzeni ve güvenliği müsteşarlığı, güvenlik terimleri sözlüğü.
    edit: imla

  • iyi bilmediğiniz bir şehrin herhangi bir semtindesiniz ve merak ediyorsunuz, acaba burası zengin semti mi değil mi? bunu anlamanın en iyi yollarından birisi dükkanların dışarıda duran algida buzdolaplarına bakmaktır. eğer dolap kilitli değilse zengin semtidir, kilitliyse fakir... eğer normal buzdolabı kilidinin dışında bir kilit daha eklenmişse, hava kararmadan o semtten uzaklaşmanın yollarını arayın.

  • askinizi gerekirse daglara yazin ama facebook duvarlarina, instagram sayfalarina yazmayin. ayrildiktan sonra tek tek o vicik vicik paylasimlarinizi sildiginizde arkanizdan cok dalga geciyoruz, cok.