hesabın var mı? giriş yap

  • acemi bir avcı bir gün ava gider. bir müddet sonra bir ayı görür nişan alır ve ateş eder ayıyı sağ kolundan vurur. sinirlenen ayı avcıyı kovalar, yakalar ve s.ker.

    ertesi gün avcı yine ava çıkar epey dolandıktan sonra sağ kolu sargılı bir ayı görür, nişan alır ve ateş eder bu sefer de sol kolundan vurur. ayı yine sinirlenir avcıyı kovalar, yakalar ve s.ker.

    sonraki gün avcı yine dolanmaktadır. sağ ve sol kolu sargılı olan bir ayı görür. "ulan bu sefer vurmam lazım..." der ve ateş eder. bu defa da sağ bacağından vurur. ayı çılgına döner zor da olsa kovalar, yakalar ve şöyle der;

    - ulan arkadaş, avcı mısıın, ibne misin?

  • videoda zibidi çocuk "polise versen ne olur?" diyor. yani daha önce de böyle durumlar yaşadığında, polise şikayet edilse de bir sorun yaşamamış demek ki. veya arkam sağlam bana bir şey olmaz babam halleder demek istiyor. böyle böyle kabile devletine döndürdünüz ülkeyi, kendi adamımız diye abuk sabuk esnafları ihalelerle, rantlarla zengin iş adamı yaptınız. hepsi çoluk çocuk torun torba mafya gibi geziyor amk ortalarda...

  • ben buradan, 50 senedir bu isi gizli tutup, tek kelime sizdirmamayi basaran on binlerce nasa calisanina ve onlarca astronota tesekkurlerimi, bu isi ortaya cikaramayan rus ve cin devletlerine de teessuflerimi iletmek istiyorum. beceriksizler.

  • kayın mantarı, kavak mantarı gibi isimlerle de anılır. doğada yetişme biçiminden öykünerek kütükte yetiştirilmeye başlanan istiridye mantarı bir yıl kadar önce talaştan da üretilmeye başlanmıştır.
    kastamonu gibi kavak, kayın, kestane ağaçlarının bol olduğu ve sıcaklığın 30 dereceyi geçmediği illerde yetiştirilmesi ekonomik ve verimi yüksektir.

    yağ oranının sıfır olması, b1 ve b12 vitaminleri bakımından zengin olması, lezzeti, diyabet, obezite ve kalp rahatsızlığı olanlar için tavsiye edilmesi diğer mantar türlerinden ayıran belirgin özellikleridir.

    50 m2'lik bir odada üretim yapabilmenin maliyeti yaklaşık 14 bin tl, iki aylık getirisi ise yaklaşık 16 bin tl'dir. bu nedenle ağaç temininin ucuz olduğu ve sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıkmadığı yerlerde bolca üretileceğini düşünüyorum.

    yetiştiriciliği konusunda çok fazla bilimsel doküman bulunmamakla birlikte linkten detaylı bilgi edinmek mümkündür.

    tarım federasyonu ankara'da büyük bir üretim tesisini hayata geçirmiştir. link 2

    üretmek isteyenler detaylı araştırma yapmalı, kompost üreticilerinin vaatlerine kapılmaktan özenle imtina etmelidir.

  • şimdi yarıçapı ve hızlanma eğrisi doğrusal olarak ilerleseydi, hızlanmanın yarattığı bükülmede bazı hüzmelerin paralel olarak azaldığı tespit edilirdi. buna karşın gerek mekanik eğrilme gerekse de tepkisel yoğuşma en üst düzeyde yaşanıyor. tabii buna evrenin genişleme hızı sabit değişken olarak dahil edilirse bu sefer de kütlenin neyi çekip neyi çekemeyeceğini net olarak bilemeyeceğiz. üşenmeden bu satıra kadar okuyan varsa özür dilerim, ne dediğimi ben de bilmiyorum. nasıl olsa bilen yok ya salla amınıyum.

  • birkaç ibiş yüzünden bütün insanları aynı kefeye koymak kitabevinde çalışan bir insana bir defa yakışmaz. ulan şunu anlayamadınız? meslekler, renkler, bölgeler kötü olmaz; insanlar kötü olur.

  • bonus olarak, tamamen ücretsiz 3 tinercisi ile beraber verilen evdir.
    evi mesken tutup, koruyup, kollar, kimseyi yaklaştırmazlar.

  • biryerde denk gelip okuduğum araştırma sonuçlarına göre tek kullanımlık, kullanıp attığımız plastiklerin moleküler boyuttaki parçalarının anne karnındaki embriyonun bünyesinde tespit edildiğini ( dolaşımında) okumuştum. önerme baya bir kötü malesef. keşke her yerde kaynak suyu olsa ve insanlar kendisi suyunu doldurabilse. yaşadığımız ye rkonumu ile bu imkana sahibiz ve bayiden aldığımız 10 tane 15er litrelik cam damacanayı düzenli aralıklarla dağ kaynağından doldurup içiyoruz.