hesabın var mı? giriş yap

  • eger gercekten geldiyse ilk 11 soyle sekillenir:

    ---------------muslera
    mariano--maicon-denayer--linnes
    ---------ndiaye-----fernando----
    feghouli----belhanda---gary/tolga
    -----------------gomis

  • başlık: beyler bugün 86 model murat 131 le

    entry: 0 dan 100 e kaç saniyede çıkcak diye bi deneme yapayım dedim. izmirden afyona vardım hala 100 e çıkamadım amk.

  • "bu siteden hemen cikabilirsiniz tesekkurler" olarak algiliyorum ben bunu ve memnuniyetle cikip gidiyorum.

  • çeşitli şeker, çikolata markalarının duygu sömürüsü dolu bayram reklamlarından çok daha gerçekçi olmuş. bayram olgusunun gitgide yitirilmesi, black mirror üslubuyla vurucu biçimde anlatılmış. böyle yaratıcı işlerin hastayız.

    düzenleme: girdinin ilk halinde yazdığım kreatif kelimesi, yaratıcı ile değişti. türkçe kullanıma özen göstermek lazım.

  • tüh ya ben bunu geç gördüm :d keşke yapsalarmış adamın dediğini :d

    başlık: real madridi eleme taktiği

    entry: 1. galatasaray deplasmandaki maça yedeklerle çıkacak. maç başlar başlamaz kaleci eray ronaldoyu sakatlayacak, aydın mesut özili, engin xabi alonsoyu, sabri ramos u, umut da rakip kaleciyi sakatlayacak. 5 kırmızı karttan maç bitecek ve hükmen 3 0 kaybedecez.
    rövanş maçında tam kadro olacaz, real madrid ise sakatlarından yoksun ve 3. kaleci ile gelecek. allah ne verdiyse saldırıp 4 farklı kazanmaya çalışacaz.

    edit: lan keşke dediğimi uygulasalardı ilk maç skor aynı nasıl olsa.

  • benim lan bu. evet ezikliğini hissediyorum.

    lisenin son senesindeyken babam iflasın eşiğine gelmişti. bırak beni bir üniversitede okutmayı, ki özel üniversiteden falan bahsetmiyorum bildiğin devlet üniversitesi, içine düştüğü borç batağından kurtulmak için ek gelire ihtiyaç duyuyordu. ben de bu durumda çalışmak zorunda olduğum için gidemedim üniversiteye. çalışırken açıköğretime kaydoldum. bu süreçte babam iflas etti ve ailenin bütün maddi yükü benim üstüme kaldı. yaklaşık iki sene sonra annem hastalandı. hayatımda bir kez bile hasta yattığını görmediğim annem yataklara düştü, akciğer kanseri dediler.

    işten arda kalan zamanlarda hastanelerde koşuşturdum. bir yandan tedavi masrafları, bir yandan evin masrafları derken fazla geldi, yetemedim. ilk kredimi çektim. malesef çok dayanamadı annem, 9 ay yaşatabildik. annem üniversite mezunu olduğumu görmeyi çok isterdi, göremedi.

    bitirdim açıköğretimi. diplomasını alınca mezarlığa koştum anneme gösterdim. o bilmez açıköğretim falan, diploma işte, üniversite diploması. sevinmiştir.

    kampüs havası solumadım, yurtta öğrenci evinde falan kalmadım, kettle'da makarna yapmadım amk. sizin kadar eğitim almadım ama açıköğretimde okurken çok şey öğrendim.

    mutlu musunuz lan şimdi?

  • spordan sonra oluşan kas ağrısı günlük aktivitenizi engellemeyecek düzeydeyse ve 48 saati aşmıyorsa normal kabul edilir.bu süreyi aşıyorsa ve çalıştığınız kası esnetemiyorsanız bir şeyleri yanlış yaptınız demektir.(bkz: delayed onset muscle soreness)
    bildiğiniz gibi tekrarlayan setlerde ağırlık çalıştığınız zaman kasta mikro yırtıklar oluşur ve vücut bu yırtıkları onarırken bir daha aynı şeyin yaşanmaması için hipertrofiye uğrar.
    eğer kası üstesinden gelemeyeceği bir strese sokarsanız o bölgede savunma hücreleriniz adeta bir iltihap varmış gibi davranır ve sizde kollarını açamayan t-rex gibi dolaşırsınız ortalıkta 3 gün boyunca.

    aşağıda sıraladığım maddeleri birebir uygularsanız bu problemi yaşama ihtimaliniz çok çok az:
    -ağırlığı yavaş yavaş arttırın. biceps 5 kg çalışıyorsanız ve 3.setin sonunda daha fazla kaldıramıyorsanız,kasınıza o ağırlığa alışması için 1 hafta müddet verin aynı hafta içinde 5kg dan 8kg a çıkmayın.bu özellikle yeni başladıysanız önemli.
    -spor öncesi 5 dakika ısınmanız olsun.bu ip atlama,koşma,box jump olabilir.önemli olan kalp ritminizi arttırıp kaslarınıza giden kan akımını arttırmak.
    -son olarak esneme germe hareketlerinizi düzgün yaptığınızda "doms" riskini büyük oranda azaltırsınız.