hesabın var mı? giriş yap

  • gecenin bir vakti başka bir evden ders notları * almak için giden ev arkadaşını beklerken kapının çalması, arkadaş döndü sanılarak kapının açılması, kan ter içinde iki travesti ile burun buruna gelinmesi, haydutun biri kovalıyor, bi beş dakka durabilir miyiz demeleri, şaşkınlıkla içeri davet edilmeleri, ev arkadaşının yarım saat sonra döndüğünde evde biri patates soyan, diğeri tavada kızartan iki travesti ve salonda uyuklayan arkadaşı ile karşılaşması.

  • bu ay itibariyle saatlik asgari ücret $15.59 oldu. bu da takriben aylık $2500 ediyor. san francisco'da kiraların bu civardan başladığı düşünülürse şehir için pek yüksek bir ücret sayılmaz ama şehir dışında yaşayanlara cazip olabilir.

    san francisco'daki tüm işverenler buna şu kanunlara tabi:

    - işverenlerin işe alımda çalışanların önceki maaşlarını sormaları yasak
    - çalışanlarının maaş bilgilerini başka işverenlerle paylaşmaları yasak
    - 72 saat zorunlu ücretli hastalık izni vermek zorundalar
    - iş yerinde çocuk emzirme için alan sağlama ve gerekli mola izinlerini vermek zorundalar

    en az 20 çalışana sahip şirketler ise bunlara ek olarak:

    - saatlik en az $1.95 değerinde sağlık sigortası imkanı sağlamak zorundalar
    - babalara 6 haftaya kadar doğum izni vermek zorundalar
    - bakım sorumluluğu olan çalışanlar için çalışma koşulları konusunda esneklik taleplerini karşılamak zorundalar

  • filmi izlediğinizde, uyarlandığı hikayenin yazarı robert a. heinlein'ı da takdir etmeyi unutmayın. adam 1958 yılında neler yazmış sen 2014'te filmini izleyip şaşırıyorsun.

  • sabah sabah güldüren ve endişelendiren yurdum insanı. habere gördüğüm en güzel yorum ;

    yamtar kurtbaş (tüm yorumları) 22.07.2009 10:52:03
    damacana aktif mi yoksa pasif durumdamıymış?

  • uzun zamandır açmak istiyordum bu başlığı ama bir türlü fırsat bulamadım. bugüne kısmetmiş.

    yemeksepeti malum açıldığı günden beri online yemek siparişinde 1 numara. ara ara rakipleri çıksa da bugüne kadar kimse karşısında durabilmiş değil. piyasada tekel yani.

    son birkaç yılda farketmişsinizdir joker indirim diye birşey getirdiler. bilmeyenler için; yemeksepeti size bir veya birkaç restorant öneriyor ve siz bu restorantlardan yaptığınız 40 tl lik siparişe 25, 70 tl lik siparişe 45, 120 tl lik siparişe ise 70 tl ödüyorsunuz. ilk bakışta çok avantajlı bir kampanya gibi duruyor. her çıktığı vakit insan değerlendirmek istiyor. biz de tabii öyle yapıyoruz.

    sonrasında normalde sipariş verdiğimiz restoranların joker indirim verdikleri zaman ürünlerinde ciddi bir değişiklik olduğunu farkettik. yani firma normalde aldığını dönere 200 gram ekliyorsa joker indirim esnasında porsiyonu büyütmenize rağmen 100 gram döner gönderiyor size. aynı durum pizza için de geçerli. adamlar normalde hazırladıkları pizzaya ekledikleri malzeme ile joker indirim halinde verdikleri pizzaya ekledikleri malzeme arasında yarı yarıya fark oluyor.

    bu durumu ara ara farkettim ama önemsemedim. en son 2 porsiyon döner istediğim bir restoranttan yarım porsiyona yakın döner gelince eh dedim. artık yeter.

    yemeksepeti ne bu şikayetimi birkaç defa ilettim ama normalde müşteri ilişkileri oldukça iyi olan yemeksepeti joker indirim konusundaki şikayetleri sallamadığını farkettim. müşteri temsilcisine mail olarak dönerin resmini atıyorum ama nafile.

    bu şark kurnazlığını ortaya koymak lazım. yemeksepeti indirim yapıyorum kisvesi altında açıkça müşterilerinin kazıklanmasına göz yumuyor.

    edit: imla ve ay-yıl olayı.

  • kanola bitkisi aslında kolza'nın kanadalılar tarafından seleksiyon ile ıslah edilmiş halidir ismi de canadian oil plant'in kısaltılmış halidir.

    kolza binlerce yıldan beri kullanılan ama erusik asit içeriği yüzünden yüksek miktarda kullanılması 1970'lerde sağlık riski nedeni ile haklı olarak uzaklaşılmış bir bitkidir .

    ama soğuk iklimde yetişebilmesi ve dönüm başına yüksek yağ veriminden dolayı kanadalılar uzun yıllar süren seleksiyon ile normal kolza yağındaki %2-3 oranındaki erusik asit miktarını doksanların sonunda %0.5'e günümüzde ise %0,01 miktarına düşürüp dünyaya muhteşem bir kültür bitkisi hediye etmiştir. (işte batı bilimine burada müteşekkiriz)

    yanma noktası en yüksek bitkisel yağlardan olması sebebi ile en iyi kızartma yağlarından biridir.

    bildiğin faydalı bitkisel bir yağdır, biyodizel amaçlı kullanımı dönüm başı yüksek verimi, bakımının, su ihtiyacının az olması, soğuk iklime dayanıklı bir bitki olması, yağ eldesi sonucu yüksek proteinli küspesi yüzünden aranan bir hayvan yemi olması dolayısığıyla yağ maliyetinin oldukça düşmesidir.

    sanırım kuzey ülkeleri soğuk iklimde olmaları sebebi ile bağımlı oldukları yağlı tohum ve bitkisel yağ üretimi sıkıntıları sebebi ile kanola'yı çok sevdiler. haklı olarak nordik diyetlerinde tüketimi artırmak için tavsiye ediyorlar.

  • eğer cüzdanınız, çantanız, vs. çalınır da polise giderseniz, resmi işlem yapılmasını sağlamak için yapmanız gereken şey. keza polis, param çalındı dediğinizde seri numarası var mı diye size soracaktır. zaten para öyle sık el değiştiren bir şey olmadığı için herkes devamlı cebindeki paranın seri numarasını bilir. hem de ezbere.