hesabın var mı? giriş yap

  • çoğu tişörtün aynı fabrikalarda, aynı kumaş kalitesinde üretilmesinden kaynaklanır bu durum.

    30/1 pamuk ipliğinden %100 pamuk olur genelde basic tişörtler. tüm kumaşlar çekmezlik testlerine girer, +- %5 payları vardır. bu testi geçemeyen kumaşlar tamir olur veya fireye ayrılır. o yüzden ister lcw alın, ister lacoste; hepsinin ömrü aşağı yukarı aynıdır. bakmanız gereken marka degil, kumaş içeriğidir. %50 pamuk, %50 polyester kumaşlar daha dayanıksızdır. likralı kumaşların doğal olarak çekme ihtimali daha yüksektir.

    tommy, superdry, ted baker, lacoste, calvin klein, levis, sandro, massimo dutti, lcw, defacto, koton gibi firmaların türkiye'de üretimi vardır ve aynı fabrikalardan çıkar. sonuç olarak siz en ucuz pamuk tişörtlerinizden vazgeçmeyiniz.

    ayrıca renkli tişörtlerin ipliği boyalı ve ham üretildikten sonra boyanan olarak ikisi çeşidi var. bunu görerek anlamak mümkün değil ancak aynı modelin beyazından daha kalın geliyorsa elinize muhtemelen sonradan boyanmıştır, tercih etmeyin.

    konuyla alakasız ama belirtmekte fayda var; renk geçişli tişörtler genelde batık boyama veya taşlama denen teknikle boyanır ve inanılmaz sağlıksızdır, kullanmayın. organik kumaşlar yeni yeni türedi; onların üzerinde bunu belirten ibareleri de oluyor, türkiye'de var mı bilmiyorum ama onları tercih etmek en sağlıklısı olacaktır.

    edit: axanada uyardi quicksilver organik urunleri piyasada az da olsa varmis.

  • çocukların gelişiminde bugüne kadar yapılmış susam sokağından sonra en başarılı yapıttır. sanırım ben bunu izlediğim sıralar lisedeydim. her bölümüne ayrı ayrı hayran kalmışımdır. hala daha evde new kid esprisi yaparız sayesinde. ispiyon yapana randall, anneye finster deriz zaman zaman. geçenlerde ashley diye bir kızla tanıştım da bunu söyleyince yarım saat güldük evde bu çizgi film sayesinde.
    ipe sapa gelmez şeyleri tekrar tekrar yayınlarlarken, böyle kaliteli çizgi filmlerin kaybolup gitmesi ne acı.

  • ımamoglu'nun gereken şartları taşıdığının birer birer ortaya çıkması durumu.

    magduriyet ===> check
    hapis tehdidi ==> check
    muhtar bile olamaz ===> check
    diploma ===> check
    cumhurbaskanligi ===> loading

  • (bkz: köpek)

    evet, bildiğin köpek. tek suçu parkta tasmasız bir şekilde dolaşırken kavga eden iki travestiye yanaşması.

    (bkz: bank)

    parklarda oturduğumuz banklardan, ama en ağırlarından. iki kişi yüklenip fırlatmışlardı hasımlarına.

    lan, yazdıklarıma baktım da boş zamanlarımda parkta oturup kavga izliyorum galiba.

  • 24 bardak çayın 228 lira tutması dışında ciddi bi problem göremediğim hesap. kim içti lan o kadar çayı ?

  • yakın zamanda bir yerli akıllı telefon şiarıyla tanıtımlara başlayan ve hükümet tarafından da göklere çıkarılan vestel'in durumudur.

    yazılımı, merkezi işlem parçası vs. amerikan yapımı bir telefon olan venus, raks'ın dışarıdan getirip üzerine kendi etiketini yapıştırdığı cep telefonu ne kadar yerliyse, o kadar yerlidir.

    yıllarca batının eski teknoloji ürünlerini amerikalı iş ortaklarıyla yaptığı anlaşmalarla ülkemizde üretip "yerli üretim" diye halkımıza kakalayanların geleneği aynen devam etmektedir.

    nasıl ki koç, vakti zamanında anadol'un motorunu ingiltere'den kent motor'dan alıp, getirtip, türkiye'de ürettiği saca takıp, yerli otomobil diye reklam yapmışsa, vestel de aynını kendi ürünlerinde yapmaktadır.

    vestel'in değil cep telefonu, ürettiği televizyonun içerisinde bile yurt dışı üretimi pek çok parça vardır. vestel'in ürettiği buzdolabının motoru bile italya'dan gelmektedir.

    koç, sabancı, zorlu vs. bunlardan yüzde yüz yerli nitelikte herhangi bir kalkınma hamlesi beklenemez. çünkü bunlar bütün yatırım ve üretim kararlarını uluslararası iş ortaklarından icazet alarak yapıyorlar ve asıl düşündükleri şey de bu ülkenin kalkınmasından önce kendi lüks yaşantılarının devamıdır.

    bu kadar basit

    emperyalizme bağımlı kapitalist türkiye'de daha fazlasını beklemek sistem değişikliği gerektirir.