hesabın var mı? giriş yap

  • "bu sabah kendimi zengin bir iş adamı zannedeyim diye kahvaltıda meyve suyundan bir yudum alıp hızlıca evden çıktım.. şuan açlıktan ölüyorum.."

  • mangal gibi yurekleri vardir ve her cesur insan gibi majestelerinin agiz dolusu hakaretine maruz kalmislardir.

    “şimdi geliyorum çok enteresan şurada bir grup, affedersiniz edebim müsaade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. orada konuşursunuz. meydanlarda konuşursunuz. kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür affedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız."

    http://haber.sol.org.tr/…sizde-haysiyet-olsa-118308

  • yaşımı başımı aldım, zarif, kültürlü, iş hayatında saygı gören bir kadınım fakat sevgilim bana denyo, bazen de anten diyor.

  • ilk olarak iki varlığın yaratımlarına bakalım.
    balrogları iluvatar yaratmışken , ejderhaları ise iluvatarın yarattığı melkor yaratmıştır. bu bile yeterli açıklama aslında.

    eru iluvatar elfleri , insanları ve ardayı yaratmadan çok önce ainuru kendi düşüncelerinden yarattı.
    en güçlü ainurlara valar denildi ve vaların güçte birbirlerine denk olan liderleri manwe ve melkordu. erunun aklında bu ikili kardeştiler.
    ainurun güçte daha zayıf olanlarına maia denildi. valara yardımcı olarak onların halkı oldular.
    balroglar ilk savaş sırasında melkor tarafından baştan çıkartılarak onun tarafına geçen ve çağlar boyunca karanlık lordun en sadık ve en ölümcül hizmetkarları olan ateş mailarıdır.
    balroglar maiar olarak yaradılışın başında eru iluvatar tarafından yaratılmışlardır.
    ölümlü varlıkların hayal güçleri ötesinde büyü yapabilirler. ölümsüzlerdir. elementleri olan ateş üzerinde mutlak kontrolleri vardır.
    alev kılıçları, alev kırbaşları ve zırh kuşanırlar savaşta.

    son beleriand savaşının ardından gelen gondolinin düşüş zamanına kadar orta dünya da hiç bir balrog ölümlüler tarafından öldürülememiştir.
    iki ağacın gücüyle kudreti melkora denk hale gelen ungoliantı yaralayarak , acı içinde geri çekilip kaçmasını sağlayan güç balroglardır.
    noldorun en soyluları en kudretli zamanlarında balrogları öldürememiştir. iki noldor kralı iki büyük savaşta balrogların lordu tarafından öldürülmüştür.
    gondolin de ise ecthalion ve glorfindel gibi iki büyük lord tarafından iki balrog öldürülmüştür ki bu düelloların sonucunda ecthalion ile glorfindel de ölmüşlerdir. üstelik her iki savaşta da elflerin güçleri yetmemiş rakiplerini kuyu ve uçuruma düşürerek öldürebilmişlerdir.
    tarihte ki tek şok edici balrog ölümü gondolinin öfke çekiçleri isimli demirci klanının cinnet geçirip son adama kadar ölme pahasına balroglara saldırması ve onlarca balrogu öldürmeleri sonucu olmuştur.

    gazap savaşında ise kendilerine denk olan maia güçleri tarafından bir kaç tanesi dışında tüm balroglar öldürülmüştür.
    bu öyle bir savaştı ki koca bir kıta yok oldu. balrogları ve melkorun hizmetkarı diğer maiar güçlerini öldürebilmek için valar ve eonwe komutasında ki maiarın ortaya saldığı gücü hayal edin.
    bir kaç milyon orc ya da alnında silmaril olan bir yarım elf ve kartalların öldürebildikleri ejderhaları yenmek için böyle bir güç salınmaz ortaya.

    ejderhalar ise ilk çağın sonlarında , ilk savaştan , lambalardan , ağaçlardan , elflerin uyanışından , silmarillerden ve iki beleriand savaşından sonra melkor tarafından silmarillerin gücüyle yaratılmış olan inanılmaz güçlü varlıklardır. büyü yapabilir , ateş soluyabilirler ve en güçlüleri uçabilirler.
    gazap savaşında valar ordularının ilerleyişini durdurabilmiş olsalar bile ölümlü eller tarafından öldürülebilirler.
    entler , cüceler , ungoliant tohumları örümcekler ve melkorun diğer karanlık yaratımları olan orclar , troller gibi yaşayan canlı varlıklardır. iluvatar tarafından yaratılmamışlardır.
    uykuya , besine ihtiyaç duyarlar. üreyebilirler ve kuzey de yumurtadan çıktıktan sonra çağlarla ölçülen bir ömre başlarlar.

    ilk çağda bilinen en güçlü üyesi glaurung bir insan , gazap savaşında valar ordularını yavaşlatabilen ancalagon bir yarım elf ve üçüncü çağın en güçlüsü smaug yine bir insan tarafından öldürülmüşlerdir.
    rohan kralları olan eorl hanedanının atalarından biri glaurung soyundan gelen kanatsız bir ejderhayı öldürebilmiştir.
    tek gerçek balrog ölümünün olduğu gondolinin düşüşü sırasında bir insan olan tuor bir tanesini baltayla öldürmüştür.
    gondolinin düşüşü sırasında tüm orduyu kontrol ettikleri gibi ejderhaları da kontrol edenler balroglardır.

    bu uzun entry nin özeti şudur. balroglar ejderhalardan güçlü varlıklardır.
    ejderhalar emirleri balroglardan alırlar. eğer savaşmaları gerekirse ejderhanın balrog tarafından yok edilmesi oldukça kısa sürecektir. ejderha ya kaçar ya da balrog tarafından öldürülür.

  • asil adi organ²/aslsp (as slow as possible) olan john cage bestesi.

    zaten yavas olan aslsp 1985 adli eseri (piyanoda 20 ila 70 dakika suruyor) 1987 yilinda pipe organ'a uyarlamis, ve daha da yavaslatarak dunyanin en uzun performansini yapmaya karar vermistir.

    2001 yilinda calinmaya baslanan bu eser (almanya'da bulunan st. burchardi kilisesi) 2640 yilinda bitecektir.
    neden 639 sene derseniz, halberstadt katedrali'nde bulunan ve 639 senedir bozulmayan organ'a bakip "bu kadar sure dayanir herhalde" diye dusunmeleridir. (yeni bir enstruman yapmislar.)

    performans 5 eylul 2001 yilinda baslamis, ama eserin basi "pause" oldugu icin 5 subat 2003 yilina kadar sessiz kalinmis, ilk notalara ise 5 temmuz 2005 yilinda basilmistir. (a (yani la) above middle c, c above middle c ve fsharp)
    5 ocak 2006'da nota degismis, ve 5 temmuz 2008'e kadar calinmis. (a4-c5-fsharp5)

    neyse, aralari atliyorum; eserdeki son ses degisimi 5 ekim 2013 yilinda gerceklesmis, bir sonraki ise 2020 yilinda bekleniyormus.

  • trafik uygulamasında bir araç durdurulur, arabada ak parti demre ilçe başkanının torunu vardır. polisler ile tartışır.

    sonuç olarak 11 polis demre'den başka ilçelere sürgün edilir. bu ülkede kimse işini kanunlara göre yapamaz hale geldi. insanlar korku imparatorluğu altında o kadar ezildi ki, bırakın konuşmayı nefes almaktan korkar hale geldiler. sürgün edilmek madden ve manen çok zordur. allah yardımcıları olsun.

    (bkz: https://twitter.com/…?s=21&t=wvg9tzpxv8e1dqige1iz4g)

  • araktır: http://i39.tinypic.com/iefptx.png

    --
    tinypic'e yüklediğim için küfretmeyin. gençler hatırlamaz, 2012'de fazla alternatif yoktu ve tinypic günümüzdeki kadar insanı ifrit etmiyordu.

    bazen linkin kurbağa olduğuna dair mesajlar alıyorum, sanırım dns ile alakalıymış. ama zaten espriyi araklayan araklayana: "south park adile teyze" diye arama yapmanız kafi, karşınıza bir sürü kopyası çıkıyor.

    merak edenler için: espri ilk bu entry'de yapıldı, benden çıktı, en birinci benim. emin olabilirsiniz.