hesabın var mı? giriş yap

  • ilginç bir gerçek. amerikalılar arasında goygoy konusudur. nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

    - mcdonald's dondurma makinelerinin sağlık ve güvenlik standartlarını karşıladığından emin olmak için düzenli temizlik ve bakım gerekir. bu işlem birkaç saat sürebilir ve genellikle yoğun olmayan saatlerde gerçekleşir; bu da makinelerin sıklıkla "bozuk" olduğu algısına yol açar.

    - mcdonald's dondurma makineleri, dondurma külahları, milkshake'ler ve mcflurries gibi birden fazla türde dondurulmuş tatlı üretme kapasitesine sahip, karmaşık ekipmanlardır. karmaşıklıkları, onları sorunlara daha yatkın hale getirir ve daha düzenli bakım gerektirirler.

    - bazı mcdonald's dükkanlarında aşınma ve yıpranma nedeniyle arızalanmaya daha yatkın olan eski dondurma makineleri vardır. bu makinelerin değiştirilmesi maliyetlidir ve tüm franchise sahipleri bu tür yatırımlara öncelik vermezler.

    - sıcak yaz ayları veya yoğun saatler gibi talebin yüksek olduğu dönemler, dondurma makinelerinde ekstra yorgunluk yaratarak sorunların daha sık yaşanmasına neden olur.

    - algılanan "bozuk" durumların bir kısmı, makinelerin hata mesajları görüntülemesine veya kilitlenmesine neden olabilecek yazılım sorunlarından da kaynaklanıyor olabilir.

    bu endişeleri gidermek amacıyla mcdonald's, dondurma makinelerinin güvenilirliğini artıracak adımlar attı. 2020 yılında mcdonald's, makinelerin performansını uzaktan izlemek ve yönetmek için bir cihaz ve yazılım çözümü geliştiren kytch adlı bir şirketle ortaklık yaptığını duyurdu. bu teknoloji, sorunların ciddi sorunlara dönüşmeden önce belirlenmesine ve kesinti süresinin azaltılmasına yardımcı oldu.

    allrecipes.com

  • bir tanrı düşünün ki koskoca evreni ve zamanı yaratıyor, içine neredeyse sınırsız sayıda yıldız ve gezegen dolduruyor. türlü fizik kanunları, kimyasal tepkimeler koyuyor. yetmiyor, evrenin kimi bölgelerinde biyolojik faaliyetler yaratıyor ve bunların içinden biri kendini sorgulayabilir hale geliyor. bu tanrı öylesine kudretli ki yukarıda bahsedilen, yarattığı şeylerden sınırsız sayıda tekrar üretebiliyor. yok edebiliyor. üstelik hepsinden münezzeh, yani bu yaratımları kendisinden hiçbir şey eksiltmiyor.

    öyle bir güç.

    ve bu tanrı kendini savunmuyor ancak koskoca evrende, sınırsıza yakın yıldız içerisinde, küçücük bir kayalık gezegende, şans eseri yaşayan bir canlı o tanrının savunulmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

    be arkadaş, bu ne biçim bir saçmalık?

  • bu sözlüğe neler oluyor ya. 3 tane genç doktorun özkıyımına nasıl doğal seleksiyon dersiniz. anlamını bile bilmediğiniz kavramları yersiz yersiz kullanmayı kesin artık. yazdım yazdım sildim. çok üzücü.

  • bakın belki koca'nın söylediği doğrudur, söz konusu miktarda aşı söz konusu zamanda gelecektir ama aşıların geldiğini görene kadar asla inanmıyorum. inanmıyor oluşumun da suçlusu ben değilim.

  • iş güvenliği uzmanı a.b. sanki olayın sorumlusu gibi çoktan gözaltına alınıp tutuklanmış bile. ilgili savcı ve hakim 6331 sayılı kanunu açsın okusun; işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasından "işveren sorumludur". daha işveren ifade bile vermemiş deniliyor. işin ciddiyetine bakar mısınız?

    adamın sahibi olduğu fabrikada deprem etkisi yapan bir patlama oluyor, insanlar ölüyor ama daha ifadesi bile alınmamış.. bu nasıl bir hukuk sistemidir, nasıl bir adalettir acaba? bu kişinin dokunulmazlığı mı var?