hesabın var mı? giriş yap

  • durduk yere yaşamı sorgulattıran histir. zamanında yırtık slayer tişörtü giyerdim lan ben şimdi takıda sıra kapmaya çalışıyorum diye düşünürken zorla halaya kaldırmaya çalışan yenge sayesinde kendinize gelirsiniz.

  • fenerbahçe camiasının “paralı köpekler” seviyesinden “sizden özür diliyorum” diyen bir seviyeye geldiğini gösteren olaydır. erdemli insan davranışıdır.

    not: süleymansebaspor

  • işi sevdiği için mi yapıyor bilemem ancak değeri düşük bir para birimi için içerik üretmeye değmez. bi youtuber'ı savunduğumdan değil. insan sevdiği işi yapmalı ama emeğinin - varsa eğer - karşılığını da tam almalı.

    bana samimiyetsiz gelmedi açıkcası.

  • türk televizyonlarının unutulmak istenen ama unutulamayan adamı savaş ay production gururla sunar,

    bir kaç ay önce atv ana haber'in "savaş ay oradaydı" adlı bölümünde savaş ay'ın narkotik ekibiyle terör bağlantılı bir şebekeye baskın yapmaya gitmesi, polislerin kapıyı kırmalarını ve savaş ay'la birlikte içeriye girmelerinin kameraman tarafından evin içinden görüntülenmesi..

  • series x'in fiyat farkını hak ettiği karşılaştırma.

    - series x'in gpu'su: 12.14 tflops (rdna 2)
    - series s'in gpu'su: 4.06 tflops (rdna 2)*

    sx'in gpu'su 3 kat daha güçlü. 1080p ekran bile kullansanız, s ile x arasında 60 fps, 120 fps veya grafiksel iyileşme gibi farklar oluyor.

    - series x ram miktarı: 16 gb
    - series s ram miktarı: 10 gb

    sx'in ram farkı 4k çözünürlük için. fakat fark biraz fazla tutulmuş. dmc 5'in series s versiyonunda ray tracing olmaması muhtemelen vram farkıyla alakalı. gelecekte, gerek gpu gerek ram kaynaklı olarak, bu tür durumlar yaygınlaşabilir.

    mesela unreal engine 5 demo'su series x'te 2k@30 fps çalışıyordu. ileride onun gibi, grafiği çözünürlük ve fps'nin önüne koyan bir oyun yapılırsa series s'te ciddi kısıntı gerekir.

    - series x depolama boyutu: 1 tb (802 gb kullanılabilir)
    - series s depolama boyutu: 512 gb (364 gb kullanılabilir)

    bu da önemli bir fark. tabii harici depolama ekleme imkanı var; ancak next-gen upgrade'i alan oyunlar şu an sadece seagate'in nvme ssd kartlarıyla oynanabiliyor. normal usb sürücüler sadece eski nesil oyunları oynatmaya veya next-gen olanları saklamaya yarıyor.

    - cpu ve ssd hızı olarak x ile s arasında fark yok denebilir.

    kısaca, bütçe kısıtlamanız yoksa series x'e fark vermekten çekinmeyin. ayrıca, series s'in üzerine sadece 100 dolar ekleyerek playstation 5 digital edition alınabileceği unutulmamalı. series x'e yakın bir gpu ve daha üstün i/o arabirimini, dualsense ve exclusive avantajıyla birleştiriyor.

    * farklı mimarili gpu'ları kıyaslarken faydalı olacak bilgiler:

    (bkz: #116230478)
    (bkz: #115792803)