hesabın var mı? giriş yap

  • indus vadisi kıyılarında kurulmuş 1921 yılında pencap'daki harappa şehrinin izleri sürülerek, pakistan'ın sindhi eyaletinde 1922'de keşfedilmiş olan doğu asya'nın en eski uygarlıklarından birisidir.

    mohenjo daro ismi, 1950'li yıllarda bölgede araştırma yapan rus araştırmacı ve arkeologları tarafından kentte yaşanan toplu ölümleri tanımlamak için verilmiştir. anlamı, ölüler tepesidir.

    mohenjo daroyu bu kadar özel kılan en büyük ayrıntı ise, teknolojik açıdan ilklerin yaşandığı bir yerleşim yeri olmasıdır. şehirde ki evlerin iki katlı olduğu, tamamına yakınında tuvalet ve banyo gibi dönemine göre fazlasıyla lüks sayılan ayrıntılarla donatıldığı anlaşılmıştır. tarım ve sulama konularında da uzmanlaşmış olan indus uygarlığı, isa'dan 2000 yıl önce sebebi bilinmeyen bir yok oluşa kurban gitmiştir..

    ana akım arkeolojinin cevabını vermekte zorlandığı konu başlığı, kazılarda ortaya çıkarılan kalıntılarda ki camlaşma ve yoğun radyoaktivite kalıntısıdır.. bu durum tahmin edilebileceği üzere, 4 bin yıllık bir yerleşim yerinde modern bir teknoloji ürünü bulmakla eşdeğerdir..

    gerçek şu ki; insanoğlunun arketip bilmecesinin, geçmişten günümüze süregelen yolculuğundaki bilinmezlik ve teknolojik anlamda yaşadığı dalgalanma, günümüzden 4 bin yıl sonrasında dair öngörülerimizin de ötesindedir.. galaksinin tamamına yayılan mutlak bir güçte olabiliriz, avcı toplayıcı atalarımızın ilkelliğine dönüşte yapabiliriz! (bu noktada ikinci öneri daha akla yatkındır..) zira geçmişe dair bir çok yıkım ve yok oluş kaydı insanoğlunun hafızasında ve benliğinde ilk günkü gibi muhafaza edilmektedir..

  • kaynak

    erdoğan’ın yapacağı mitinge 4 kişi getirmeyenler işten çıkarılmakla tehdit ediliyor.muz cumhuriyetinde sıradan bir gün.

    edit:bir yazarın verdiği bilgileri aynen aktarıyorum

    “olay menemen belediyesinde gerçekleşiyor . miting yarın 16.00da . saat 2de toplanacaklar . çalışan imza atacak ve yanında getirdiği 4 kişinin isim soyismi ile telefonunu verecek . vermeyen pazartesi gelmesin denilmiş . bu açıklamayı yapan belediye temizlik işleri amiri göksel arsoy . her birime aynı uyarı yapılmış . belediye aslen chpli belediye . belediye başkanı tutuklu yargılandı bu esnada meclis başkan vekilini seçti . chpnin başkanvekili adayının çıkmasına akp itiraz etti . mahkeme kurayı yeniledi akp adayı çıktı . % 30 oyla belediyeyi yönetiyorlar . ki asıl başkan serbest bırakıldı ancak içişleri geri dönüş dilekçesini işleme almıyor aylardır.”

  • nasıl yapacağımı bilemediğim ve mümkün görünmeyen bir durumdur.

    bağlandığım wi-fi’den birileri bikini mi bakmış ne yapmışsa 3 gündür sabah akşam bikini reklamı gösteriyor.

    ilgilenmiyorum diyorum “bi daha göstermeyiz” diyp yine gösteriyo. uygunsuz diyorum “bi daha göstermeyiz” diyo yine gösteriyo. bu ürünü aldım diyorum hala gösteriyo amk.

    olm erkeğim ben!

    3 gündür sağımda solumda insan varken chrome’a giremiyorum…

    (davarın teki de dm gelmiş “bu yazki bikininizi ben alabilir miyim?” diyor… koyun can derdinde kasap et derdinde)

    çok sayıda çözüm öneren/bekleyen mesaj gelmiş, tek tek dönmem mümkün değil edit olark yazayım istedim.

    x işaretine basınca çıkan “neden bu reklam?” butonuna bastım. “bu reklamın gösterilmesini durdur” dedim. yine göstermeye devam etti. bu işlemi 3 kere daha yapınca artık göstermiyor şimdilik. sanırım aynı reklamı 3-4 kere vermişler, birinden kaçsan öbürü denk gelsin diye.

    şimdi her yer mis gibi msi reklamı. msi da zerre skimde diil ama en azından insan içinde açabilirim…

    (penti’yi yendim ama bu yöntemle koton’u yenememişim arkadaşlar koton gelmeye devam ediyor)

  • fetöcülükten, pkk lığa, pontusluktan şu an ki durumu sözde ölüme sebebiyet vermede.
    bundan sonraki suçunu da dört gözle bekliyoruz.
    malum seçime 10 gün var. en az 5 suç daha yüklerler bu adama.

    ulan palu ailesi bu kadar şuç işlememişti.

  • skordan, herşeyden bağımsız söylüyorum, çok rahatsız edici bir kibri var. herşey kontrolüm altında havalarındaki rahat görünümünün altında hikmet karaman'a laf sokmaya çalışıyor:

    "hikmet hoca tabi uzun konuştu, bizim yerimize de konuştu, maçı anlatmaya gerek yok sağolsun".

    yani şunu diyor, hikmet kırk yılda bir maç kazandı, keyifli keyifli maçı anlatıyor.. olabilir ağam, niye takıyorsun? koskoca fatih terimsin, hikmet karaman'ın övünmesinden, gerinmesinden nasıl gocunabilirsin? kayserispor tesadüf kazanmadı, uzun zamandan beri izlediğim en iyi anadolu takımı performansını gösterdi. kayseri'nin ekstradan iyi oynaması, hikmet'in kendini övmesi, senin o kadar da kötü olmadığına dair de bir sonuç yaratır, neden rahatsızsın?

    rahatsız çünkü fatih terim kendinden başka birilerinin kazanmasını, kendinden başka birilerinin övünmesini, eseriyle gurur duymasını, abartsa da keyfini çıkartmasını olgunlukla karşılama gücünden yoksun bir çocuk egosuna sahip.

  • he lan işimiz yok marcao satılsın diye mesai yapıyorduk. adam milyonların gözü önünde gencecik çocuğu dövdü ama bunlara göre rakip takım taraftarları suçlu. bu kadar omurgasız nasıl olabiliyorsunuz hayret doğrusu.

    -en çok favlanan entryim bu olmamalıydı.

  • hasta-doktor ilişkisinin mahremiyetini çiğneyen, her hastaya roman ve dizi malzemesi diye bakan, hekimliğinin elinden alınması gereken utanmaz şey.

    p.s. hastalarının hikayelerini ifşa eden bu kadına hala muayeneye gidenlere inanamıyorum!