hesabın var mı? giriş yap

  • soğuk havaları ısatacak hoş viski.

    islay bölgesinin asil temsilcisi bu sunum ile klasik şişenin yerini dolduramasa bile alışılmış laphroaig lezzetlerinin yanına farklı bir lezzet eklemiş oldu.

    four oak adı üzerinde 4 farklı fıçıda dinlendirilmiş bir nas viski. 4 farklı fıçı aroma bombardımanı etkisi yaratmamış ama bence bu iyi birşey.

    fıçıların tanımları ise şöyle: eskimiş burbon fıçılar, yeni amerikan fıçılar, şeri fıçılar ve çeyrek fıçılar.

    tadıma geçersek;

    koku elbette beklediğim gibi harika ve çok dengeli bir is kokusu ile başlıyorsunuz, ardından kuruyemiş özellikle kavrulmuş badem koku ve tadı baskın geliyor.

    damakta tabiri caizse yağ gibi kayıyor ve ardında kaymak gibi pürüzsüz ve yoğun bir lezzet bırakıyor.

    bitiş olması gerektiği ve sevdiğim gibi oldukça uzun ve yoğun. ne de olsa o bir islay.

    sonuç olarak güzel viski ama ikinci şişeyi alacağıma klasik laphroaig tercih edeceğimi söylemek istiyorum.

    edit: diğer viski yorumlarım için (bkz: #60703155)

  • bizde vardi bir tane bundan. "yari-otomatik" ne demekse artik.

    cok duygusal bir aletti, yalniz kalmayi sevmezdi. koridorun ortasina kadar pesimizden gelirdi, fisi yettigi yere kadar.

  • finlandiya'da ortalama gelirli bir kişi rahatlıkla business class uçabilecekken, cumhurbaşkanının economy class uçtuğunu gösteren olay.

    bizde ise nüfusun %95'i uçağa 1 sene önceden promosyonlu bilet alarak zor biniyor ama cumhurbaşkanının 300 milyon dolarlık, 60 metre uzunluğunda, 250 kişilik uçağı var.

    edit: adamın bileti business'mış ama arada ekonomiye geçip, gazetecilerle oturmuş. bu çok ekonomide uçmaktan çok farklı bir olay değil de yine de yazalım. önemli olan şey, cumhurbaşkanının devletin özel uçakları yerine tarifeli uçak kullanması. zira business biletler de özel jet kaldırmaktan daha pahalı değil.

  • adam gelmeyin amk demiş işte. gitmeyin işte amk...

    edit: kafenin cevabını okudum da, kitap okumayı yasaklayınca böyle oluyor işte. bize yasaklayacağınıza siz de biraz okumayı deneseniz... o nasıl bir yazı amk?

  • burda yazan yazarlarlar gerçekse bu kadar evlenen adam nerden çıkıyor onu düşünüyor insan. 2-3 senedir birliktesindir, ilişkinizde ufak tefek kavgalarınız dışında probleminiz yoktur, artık evlenmek istiyosundur. yuva kurmak, hayatını o adamla geçirmek istiyosundur. ne var bunda çok mu garip ben anlamıyorum. bunu adama farklı yollarda söylemeye çalışmıştır ama adam anlamak istememiştir. o zaman da kimse kimseyi zorla tutamaz. kadın evlenmek istiyor da adam istemiyorsa yolları ayrılır olur biter. yok kezbandır, yok kocisim diyordur.ya arkadaş ne diyorsa desin, siz istemiyorsanız demezsiniz.

    not: ne evliyim, ne de evlenmek için taklalar atıyorum.

  • uzaydan su döken ruslardan sonra ilaç gibi gelmiş hamledir. videoda ki abinin de dediği gibi allahını seveyim senin ispanyol.