hesabın var mı? giriş yap

  • kapanmasının en büyük sebebi n11 ve hepsiburada platformları.
    kendi adına bir şahıs işletmesi kuran biri "ortak pazar" alanlarından ürün satışı yapabiliyor, dolayısıyla markafoni, limango vb. gibi onlarca yada yüzlerce çalışana sahip hantal yapılar bir ürünü 120 liraya satmaya çalışırken, tek kişilik dev kadro mal alım satımı yapan işletmeler aynı ürünü 100 liraya satabiliyor.

    üreticiler de bu tarz satıcılar yüzünden fiyat politikasını koruyamıyor. piyasaya mal vermeyi de kesemiyor. kısır döngü.

    türkiye'de internet ticaretinin, perakende toplam ticaret hacmine oranı %2.5 civarında. bu oran önümüzdeki 30 yılda 3'e katlanırsa kapanan esnaf sayısı da çok olacak.

    sonuçta ne mi olacak? al-sat yapıp komisyon kazananlar azalacak, üreticiler kendi ürünlerini internet ortamından satmaya başlayacak. üreticilerin satış adet sayısı azalırken, ürün başı kâr marjları artacak. yaklaşık 20 yıldır yabancı ticaret platformlarında dile getirilen, internet sayesinde butik üreticilerin patlayacağı döneme doğru geliyoruz.

    boş boş oturup 3'e alıp 5'e satmaya çalışmayı bırakın artık, kaliteli mal ve hizmet üretin.

  • eve gelinen bir öğle vakti soyunmak için yatak odasına girmek, evin kedisini yerde, 6 adet sokak kedisini yatağın üstünde birbirbirlerine bakarken bulmak. 2 saniye rahatsız edici bir sessizlik yaşanması, ardından tüm kedilerin panikle kaçmaya çalışması sonucu oluşan kargaşa, birbilerine çarpan kediler, saksıları deviren kediler, dolaba uçan kafa atan kediler, perdeye dolaşıp pervazdan kafa üstü düşen kediler ve nihayet kapıdan kaçmaya çalışırken arka ayağından yakalanan ev kedisi. dayak yiyen ev kedisi. tüm odayı temizlemek zorunda kalan ev sahibi...

  • işte internet bu yüzden tehlikeli bişey. çocuk o videoyu çekmiyor olsa şu an insan içine çıkamıyor durumdaydı. ortamlarda kadın hakları dersin kim bilecek.

  • bizi biz yapan değerlerden biri olan bu ritüel de kayboldu artık. salon oturmaları sona erdi. artık herkes kendi odasında bireysel tepkisini ortaya koyuyor. aileyi bir arada tutan gizli zincirlerden biriydi.

    elektrik geldiğinde evin çeşitli yerlerinde yakılmış mumları söndürmek için yarışmak da yok artık.

  • 2002 yılında yaptırdım. ilkokul 2. sınıftan beri gözlük takınca lanet olsun deyip levent dünya gözde soluğu aldım. 17 senedir herşey net ve berrak. yalnız ozamanların teknolojisiyle doktor uyarmıştı. yoğun ışıklara karşı duyarlı olacaksın ve yazları güneşli havalar rahatsız edecek.
    doktorun dediği gibi yoğun ışık ve güneş rahatsız ediyor ama yaşam kalitesini düşürmüyor.
    ameliyat olduğuma pişman mıyım ? şu ana kadar kesinlikle değilim. ileride bir zararı ortaya çıkarsa bilemem.
    tekrar yaptırır mıyım ? şimdiki aklım 17 sene önce olsa, üstüne para verseler cesaret edip yaptıramazdım.