hesabın var mı? giriş yap

  • umulmadik surprizler dogurabilen diyaloglardir. gavurellerinden birinde, oglen saatinde, hincahinc musteri dolu, bir doner dukkaninda;

    servis yapan adam - abi bu doner hangi musterinin????
    usta - aha shooo kel gafalinin!
    servis yapan adam - abii elin adamina niye ole diyosun yaa, ya adam turkse?
    usta - ne turku lan baksana surata kesis gibi.
    musteri - kesis sensin lan durzu !!!!!!!

  • bugün itibarıyla altyapı çalışmalarının hızla başlayacağı güzide ilçemizdir.

    ve ankara’mızın tüm ilçeleri gibi tarihiyle ve insanıyla eşsiz bir yer olan polatlı ilçemize müjdemiz olsun.

    polatlı’mızın senelerdir kangren haline dönüşen acil altyapı yatırımları için yaptığımız kredi talebi belediye meclisi’mizde oybirliği ile kabul edildi.

    polatlılı hemşehrilerimin sağlığı ve huzuru adına verdiğimiz ısrarlı mücadelenin nihayete ermesinden büyük bir mutluluk duyuyorum.

    altyapı yatırımları için gerekli ihalemizi ise polatlı’da yapacağız.

    başkentimizin tüm noktalarına sağlıklı bir altyapı ağı kazandırmak istiyoruz. ankara halkı bu şehri bizlere emanet etti. halkımızın bizlere verdiği yetkiyi toplum yararına kullanmak ve bu uğurda mücadele etmek boynumuzun borcudur.

    halkımızın sağlığı ve güvenliği daima önceliğimiz olmaya devam edecek.

  • ailecek hayvanat bahcesi gezmekte olurken baba anlatmaktadir.
    - bak oglum bu kisrak, atin disisine denir. erkegine aygir, yavrusuna da tay denir.
    veletimiz bombayi patlatiyor:
    - peki hicbirinin adi at degil mi?

  • bu kişiler; yunanı balık yemler gibi denize attık diye algılıyor.
    "şehitlerimizin kanlarıyla sulandı bu topraklar" cümlesinden ne anlarlar acaba?

  • utanmazca savunulan rezalet. şu devreciliği, alt dönemlere dayak atmayı, kendine hizmet ettirmeyi filan kültür zanneden hıyarlardan biri benim çocuğuma denk gelir inşallah da türk ceza kanunu tersten bir okuturum o öküze.

  • sizinle gurur duyuyoruz komutanım

    iyi ki varsınız!

    avcılar kız imam hatip lisesinde düzenlenen çanakkale zaferini anma töreninde dua ederken atatürk'ü anmayan öğretmen'e tepki gösterip töreni terk eden albay önder irevül'e idari tahkikat açıldı.

  • michio kaku’nun geleceğin fiziği adlı kitabında idda ettiği bilimsel bir açıklama.

    bu konuyu uzun süredir araştırıyordum ve az çok fizikle ilgilenen kesmin büyük bir çoğunluğu 2 milyon ışık yılı uzaklıkdaki andromeda galaksisine ışık hızına yakın bir hızda gidilirse kaç yılda gidilir? sorusuna yaklaşık 2 milyon yılda gidilir diyeceğinden eminim.

    bunun öyle olmadığını biliyordum ancak farkın bu kadar büyük boyutlarda olacağı aklıma hiç gelmemişti.

    oncelikle kısa ve öz bir şekilde açıklamam gerekirse evet ışık hızı ile andromeda galaksisine 2 milyon yılda gidilir ama kime göre? dünyada bekleyen insanlara göre. uzay gemisinde ışık hızına yakın bir hızda ilerleyen insana göre zaman çok yavaş akacağından sadece 23 yılda diğer galaksi sistemine ulaşmış olacak. bizlere göre onlarca yıl alan yıldızlara belki birkaç saat içinde gitmiş olacak.

    bugüne kadar çogumuza bu bilginin verilmediğinden adım gibi eminim. çünkü diğer yıldızlara gidebilmek için uzay gemisinde çoğalıp onlarca kuşak sonrası neslimizin ancak ulaşabileceği yerler olarak hayal edildi hep.

    michio kaku’ya göre ramjet füzyonu sayesinde sürekli çalışan 1000 tonluk ramjet motorunun saniye kare başına 9,8 metrelik bir ivme sağlayabilmesi halinde (ki bu dünya’da hissedilen kütle-çekim ivmesidir) bir yıl içinde ışık hızının yüzde 77’sine ulaşabilmesi mümkün.

    bu ramjet füzyonu uzayda her yerde bulunan hidrojen gazını sıkıştırıp elektrik ve manyetik alanlar ile ısıtıp hidrojeni helyuma çevirerek oluşan füzyon.

    kısacası bir motoru güçlü bir şekilde sürekli çalıştırırsanız yavaş yavaş da olsa ışık hızına yaklaşırsınız. hiçbir zaman ışık hızına ulaşamasınız ama gerek de yok.

    einstein’ın görelilik teorisine göre, zaman hızlanan bir rokette yavaşlar, böylece dünyada milyonlarca yıl geçmiş olmasına rağmen, astronotlar bu olaya göre sadece 23 yıl yaşlanmış olacaklar.

  • başlık: beyler israildeyim duvara kazayla hitler yazdım.

    entry: hititler yazacaktım mına koyim. israil esnafı peşimde. kurtarın muallakler.

    2. kazayla hitler yazdıysan sorun yok panpa ibranice de 'kazayla' demek 'kahrolsun' demektir...
    o esnaflar seni mason locasına davet etmek için peşinden koşuyorlardır...
    sıkıntı yok ...

  • kanat cirpma egiliminin ekolojik dunyamizda kuslara(boceklere) has birsey oldugunu var sayarsak ve dunyadaki en iyi ve dengeli ucucular kuslar(bocekler) ise neden ucaklar da bu ucus hakimiyetini edinmek icin kanat cirpmasin?

    ucaklar kanat cirpmadan ucabiliyor cunku hava ustunde surf yapiyorlar, bu surf icin yeterli hiza, havayi dogru sekilde yarmak icin duzgun aerodinamige ayni zamanda kaldirici kanat genisligine ihtiyac duyarlar. bir ucak eger havada hizini kaybederse stall denilen dusus modunda bir elmanin agactan dustugu gibi oldugu yerde dususe gecer. bu hiz tutkunlugu zorunlulugu ucaklarin en zayif yanidir. hizlari yoksa onlar bir hictir. bahsettigim gibi ucaklarin ucmak icin cok ilkel prensipleri var. hizlanarak havayi yararak surf yapmak gibi. kuslar ise havayi kavrayip assagiya basarak kendilerini yukari iter. bunu yaparkenkenki meziyet hafif ve kontrollu olmak. kuslar kanatlarinin ucuna kadar farkindadir. kanatlarini acidan aciya sokabilir ve ozel haraketlerle havayi bukme konusunda avantajli atraksyonel ucuslar yapabilirler. boyle ucmak, hisli ve haraketli bir kanadin oldugu hissinin farkindaligiyla ilgilidir. ucaklar cok hantal malzemelerden yapilirlar. az esneklerdir fakat bir organik yasam formu uzuvsal haraketlerine sahip donanimlari yoktur. bu hassas bir sentetik muhendislik ister. yinede ucaklarin daha kontrollu ucabilmeleri icin kanatlarinin kenarlarinda kapakciklari vardir(flap) ucaklarin kanatlari uzerinde ne kadar haraket edebilir kapakcik varsa (flap, air brake, kanart vs gibi...) o kadar manevra kabiletleri ve ucus hakimiyetleri artar. kuslarda kanadin tamami hareket edebilir oldugu icin kapakciklar yaninda ilkel kalir. gelecekte esnek ve bukulebilir kapakciksiz kanat sistemi yapilacaktir. kontroller ve ucus hissi de ugun yapildigi takdirde bu kuslar gibi ucabilmek anlamina gelir.

    yinede ucmak icin kanat cirpmaya gerek yok:) kanat cirparak ses hizini asan bir ucak gormek cok abartili kacabilir, fakat neden kanat cirparak ta ucmayi deneyimlemeyelim?

    kartallar gibi...