• cogito ergo sum'u da konyali bir kadinin soyledigi rivayet edilmektedir zaten..
  • eski zamanlarda anadolu'da kadinlarin gozlerini daha guzel gostermek icin kullandiklari bitkinin latincesi. turkcesi: (bkz: guzel avrat otu)
  • geçmiş zamanlarda balmumunda, mühür yapımı için kullanılan ot. mührü eritenlerin gözleri ile temas eden ot, okunmaması için mühürlenmiş belgeleri kıran suçluları kocamannn büyümüş gözbebekleri sayesinde ele verirdi.
  • turkcede guzel avrat otu olarak bilinen bir bitki, oldukca zehirli
  • güzel avrat otu adının nereden geldiğini klinik deneyimlerle gözlemlediğim ot:
    bu ottan elde edilen atropin organik fosfor zehirlenmelerinde antidot olarak yüksek dozlarda kullanıldığında özellikle kadınlarda yanaklarda kızarma ,terleme, göz bebeklerinde büyümeyle birlikte vahşi bir bakış yaratmakta, gerçekten de kimbilir hangi sebepten canına kıymaya karar vermiş hayat gailesiyle çökmüş köylü kadınları kızları bir geceliğine olsun güzelleştirmektedir.
  • yunan mitolojisindeki 3 kader tanrıçasından biri olan atropos ile italyanca güzel kadın anlamına gelen belladonna kelimelerinin birleşimidir. içeriğinden elde edilen atropin göz bebeklerini büyütmek için tıpta da kullanılır ki zaten belladona eki italyan kadınlarının gözbebeklerini büyüterek daha seksi göstermesi için bu bitkiyi kullanmalarından ileri gelmektedir.
  • karadenizde bolca yetişen bir bitki. kendisi kalp durmasını engelleyici, bazı göz rahatsızlıkları için göz bebekleri büyütücü etkilere sahip... ama doz aşımı çok fena. kalbin deli gibi çarpmasına, beyin zarının yırtılmasına, feci acılı bir ölüme sebebiyet verebiliyor. kaldı ki en zalim ölümcül iksirlerde kullanılıyormuş. amanın a dostlar evlerden ırak diyorum.
  • bileşiminde atropin, hiyosiyamin, hiyosin, vardır. taze bitkide sadece hiyosiyamin bulunur. koumarinler, flavonoidler ve tanenler de vardır. ülkemizde hemen tüm bölgelerde yetişir
  • daha çok zehirlemesiyle bilinen ot . tansiyonu güzel yükseltir.
  • nam-i diğer güzel avrat otu.
    atropin adli paeasempatolitik ilaç bu bitkinin yapraklarından elde edilmektedir.
    ılaci zehirden ayıran dozdur, sözünün en dramatik örneğidir zannımca. uygun dozlarda kullanıldığında kardiyak aritmilerde hayat kurtarıcı etkisi olmakla birlikte uygunsuz dozlarda ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir
    böğürtlenin minigini andıran siyah, küçük meyveleri vardır. hem meyvesi hem yaprağı zehirlidir .
    zamanında bayanlar bunu gözlerine sürerek gözbebeklerini büyütürler ve hatta kirpik uzatmak için kullanırlarmış. aynizamanda flushing yan etkisi ile yanakları al al yaptığı için allık görevi gormuslugu de vardır
hesabın var mı? giriş yap